De Oud-Hollandse spelletjes middag.

30 januari 2016.
De Oud-Hollandse Spelletjesdag.

En toen was het ineens droog en toen werd het toch een fantastisch buitengebeuren.
De Oud-Hollandse Spelletjesdag begon met Krukjestikkertje. Dit hadden we nog nooit gedaan bij de Woudwachters, maar een heleboel kinderen kenden het wel. Daarna een spannend teamspel wat bijna een sport is…..je kon punten scoren met je team door de bal tien keer over te gooien binnen je eigen team. Als hij echter onderschept werd door het andere team, moest je overnieuw beginnen.

Voor het Oud-Hollandse gedeelte kregen jullie allemaal een kaart, daar stonden alle spelletjes op en als die kaart vol was kreeg je een kadootje.
Eigenlijk vonden jullie alles wel leuk, want we zagen nooit een post die niet gebruikt werd.
Het lepelvangen was niet makkelijk, maar dat was juist wat jullie leuk vonden. Terwijl het snoepsjoelen dat normaal heel moeilijk is, nu heel sjoepel ging…..
Het knikkerspel met King Louie daagde jullie uit om de knikker helemaal boven in het gaatje te krijgen en het ringwerpen was extra grappig omdat de stokken waar de ringen om moesten lekker bewogen in de wind.
Tussendoor konden jullie pannenkoeken en limo scoren bij Han en Fred die voor deze speciale opkomst weer eens kwamen helpen.

We eindigden met een pot Hollandse Leeuwen die Sari dapper begon. Nadat ze de helft van de horde “leeuw” had gemaakt moesten we helaas stoppen voor het verdelen van de kadootjes.

 

miniopendag