Koekjes bakken in Haveli.

5 maart 2016.
Koekjes bakken in Haveli.
Als Woudwachters koekjes gaan bakken moet er natuurlijk eerst heel goed gekneed worden en dat ging ook dit jaar weer zeer voortvarend. Soms was er een mespuntje boter meer nodig om het deeg lekker smeuïg te krijgen, maar al gauw hadden alle welpen een prachtige bol deeg die de koelkast in kon.
Tijdens het rusten van het deeg gingen wij ons juist enorm vermoeien met wat potjes Krantenloop.
De welpen houden dan een opengeslagen krantenpagina voor de borst en als het rennen begint moet de krant worden losgelaten……U raadt het al, door de luchtdruk blijft de krant dan ( meestal ) plakken tegen je lichaam.
Nu het deeg lekker uitgerust was en wij lekker uitgewaaid, konden we beginnen aan het maken van de koekjes, je kon uitsteekvormpjes gebruiken, met een mes een koekje vormen of gewoon met je knuisten wat maken. Daarna was het de schone taak voor Lisetta om alle koekjes goudbruin te bakken terwijl Hindira en Bert voor het entertainment zorgden.
Vooral het “Dooshappen “ was een doorslaand succes. In het midden van de kring stond een doos op een krukje. De welpen moesten die om de beurt met de mond optillen én, een rondje draaien én met beide voeten op de grond blijven. Omdat er steeds een stuk van de doos werd gesneden werd het steeds moeilijker, ook al verzonnen jullie er zelf nog moeilijker opdrachten bij.

Na de limonade mochten Yanghe en Brechtje hun installatiespel doen. Zij moesten een tas aan een touwtje zo snel mogelijk in veiligheid brengen, terwijl de overige welpen probeerden om op de tas te gaan staan. De beide bikkels deden dit maar liefst drie keer voordat ze geïnstalleerd werden.

Na de installatie kwam Lisetta compleet uitgebakken uit de keuken met al jullie koekjes en die werden door de meesten van jullie meteen lekker opgepeuzeld.

Koekjesbakken09