Ridder Walewein en het magische schaakbord

08 oktober 2016.
Ridder Walewein en het magische schaakbord.
Als echte ridders beschermden jullie het kasteel van Walewein, maar de vijand gooide ballen over de slotgracht en over de muren en zo werden de vier torens toch aardig beschadigd. Jullie verdedigden de torens trouwens met gevaar voor eigen leven, want soms voelde zo’n bal als een echte kanonskogel.
Bij het volgende spel kon je van bedelaar opklimmen tot koning en dat was Thomas ook bijna gelukt, ware het niet dat hij net voor de kroning weer bedelaar werd. De troon was trouwens erg gewild, want er werden veel koningen en koninginnen gekroond.
Het hoogtepunt van de middag vonden jullie allemaal het supergave smokkelspel in het teken van de strijd van Mordred en Walewein. Partij Blauw en Partij Rood konden elkaar onschadelijk maken met Steen,Papier,Schaar kaartjes en als je geen kaartje had kon je ook niet naar de vier spullen zoeken waarmee je kon overwinnen. Jullie moesten een zwaard, een helm, een schild én een magisch schaakbord zoeken in het bos. De Blauwe Ridders hadden dat als eerste voor elkaar, maar ook de Rode Ridders redden het net in de laatste minuut.
Het was een heerlijk actieve middag waarbij de tijd voorbij vloog.
Er bleef echter één heel leuk spel ongebruikt en die kunnen we jullie volgende week dus voorschotelen.

Walewein