De pinda pinda opkomst

22 oktober 2016.
De pinda pinda opkomst.
Niet te geloven, maar ver in oktober genoten we nog steeds van een lekker zonnetje bij het clubhuis.
Het eerste spel ging om vier pindapylonnen die de politie met gevaar voor eigen leven moest verdedigen. Het Dievengilde was echter heel ingenieus en verzon steeds listen om de pindapylonnen te veroveren. Bij het eerste potje was het even de spelregels aftasten, want de politie kon dan wel de dieven aftikken….als dat echter niet lukte waren ze zelf af. Je moest dus precies het goede moment kiezen om te gaan tikken. Ook het dievengilde kreeg door dat je door twee boeven op te offeren, het potje toch kon winnen. Jullie waren zo enthousiast over dit spel dat we wel zes potjes speelden !
Hierna deden we een pindaklassieker, je moest namelijk een pinda vooruitduwen met je neus. Op papier lijkt dat makkelijk, maar in de praktijk werden er heel wat pelpinda’s onderweg geplet door de neuzen….

Voor de pindasoep deden we een pindapelwedstrijd die gewonnen werd door Esra, Joe en Temelko, daarna mochten jullie de pinda’s pletten met een hamer en toen gingen ze de soep in.
Terwijl jullie de pindaschillen gingen opruimen kon de soep lekker pruttelen en na een kwartiertje vrij spel in de speeltuin konden we genieten van onze eigen pindasoep.
De soep was een succes, want bijna iedereen vond hem lekker en er waren zelfs welpen die twee kommen namen. De soep die over was werd met smaak opgegeten door de Bosgeuzenleiding en zo werd de pan brandschoon.

Volgende week gaan we Boris installeren en krijgt iedereen een Jubileumdasring.

pindapinda01