Vogels in de Rimboe.

10 december 2016.
Vogels in de Rimboe.
Vandaag begonnen we voor de opkomst al met het oplaten van twee mechanische vogels.
Wat de leiding niet lukte, lukte jullie wel en al gauw zweefden de twee speelgoedvogels door de lucht.
Na het openen stelden we ons allemaal voor aan Patricia, dit is de zus van de ons welbekende Valerie en zij wil kijken of leidinggeven bij de Woudwachters een leuke hobby is.
Het eerste spel was bedoeld om in ganzenpas te doen, maar omdat de kartonnen ganzenpoten niet tegen de regen konden werd het al snel een Roadrunner race…..en dat is tenslotte ook een vogel.
Jullie namen de hindernissen écht spectaculair en soms vergaten jullie wel eens een hindernis, maar die werd daarna alsnog genomen.
Bij het tweede spel werden de vogels belaagd door Shere Khan. De tijger joeg ze steeds de boom in, waarna een andere vogel er uit vloog en op zijn beurt dan weer moest opkijken voor de hongerige katachtige. Dit spel werd supersnel gespeeld en was amper te volgen voor de leiding, prima dus.
Het derde spel deden we in twee teams, zij moesten ieder een pinquin het gevoel geven ook te kunnen vliegen en daar waren de loopvogels erg blij mee.
Na de limonade met dubbeldikke stroopwafels gingen we op pad om nestmateriaal te zoeken, uiteraard vlogen jullie daarvoor meteen het bos in.
We sloten de opkomst af met het maken van prachtige nesten. We zagen sommige welpen heel mooi vlechten en anderen pletten het nestmateriaal weer heel dicht op elkaar, terwijl er ook welpen waren die de nesten zorgvuldig bijwerkten met een schaartje.
Van aluminiumfolie maakten we vervolgens eieren en vogels en dat maakte de nesten compleet.