De Blik-opkomst.

28 januari 2017.
De Blik-opkomst.
Even terugblikken naar de opkomst…… We begonnen met het zeer bejaarde spel “Blikkie Trap”, dit is natuurlijk hetzelfde als “Buskruit”, maar een blikkie trap je minder ver dan een bal…..dus.
Het verstoppen ging best wel goed, maar omdat jullie niet stil konden zitten werden jullie toch nog snel gebuut. Naarmate we meer potjes deden en het blikkie toch hadden verruild voor een bal, ging het stukken beter. De bonus was vandaag de omgevallen boom, want daar zaten jullie lekker vaak in.
Hierna deden we een kwis waarbij je moest raden wat er in het blik zat, je kon dit alleen maar raden naar het geluid wat het maakte. Dit ging redelijk goed, want de meeste welpen hadden meer de helft van de voorwerpen goed geraden.
Op een Blik-opkomst mag het Blikwerpen natuurlijk niet ontbreken en dit keer deden we het in 3D, dat betekende dat de blikken drie rijen dik stonden en ook extra gekletter veroorzaakte als ze omvielen.
Het laatste uur van de opkomst mochten jullie lekker gaan knutselen met de blikken. Emma maakte een koektrommel, Veer maakte een blik met gezicht waar je ook een theelicht in kon zetten, Rafael was zeer creatief en maakte een soort robot, Thomas fabriceerde een drumstel en ook de andere welpen vermaakte zich prima met al het blik.
De blikken die we overhielden gaan allemaal mee op het ROBOTS-zomerkamp !