De St.Jorisviering 2017.

22 april 2017.
De St.Jorisviering.
Aangezien St.Joris de ziekte van Bokkesprong had en de draak ook nog hulp had ingehuurd van zes zwarte Ridders moesten de onderdelen van de Be Pals dit jaar zelf de strijd aangaan met de dekselse draak. Gelukkig was er een oplossing om van de draak af te komen, hij is namelijk als de dood voor “Drakengif “.
Dit “Drakengif” moest wel eerst nog even door een wild heuvellandschap worden gesmokkeld langs die vermaledijde Ridders met hun zeer flexibele zwaarden. Gelukkig waren jullie fanatiek genoeg om de strijd aan te gaan, want de ridders waren ook al superopgepomptfanatiek.
Na een strijd van een half uur hadden de kinderen, ook wel Witte Raven genoemd, drie emmers met Drakengif overgesmokkeld en dat was ruim voldoende om de draak voor minstens één jaar buiten de deur te houden….
Nu moesten we alleen nog van die Zwarte Ridders af, dit deden we met het spel Ratten en Raven.
Vooraleer werden de Ridders steeds sterker, maar toch werden alle Zwarte Ridders uiteindelijk onschadelijk gemaakt door de onoverwinnelijke Be Pals.
Het kampvuur werd daarna nog aangewakkerd door Lisa en Mirjam die er ook nog een feest van maakten met leuke liedjes, waarbij Bart zeer creatief kon dansen.
We eindigden in een grote kring waar iedereen zijn Scoutingbelofte hernieuwde voor het komende jaar.
Het was weer fantastisch.