De Jacht-opkomst.

29 april 2017.
De Jacht-opkomst.
Het was vakantie en we hadden mooi weer, dus jullie waren helemaal in de stemming om op jacht te gaan in het bos. Het eerste spel was op de “sneuvelheuvel”. We deden daar net alsof je achterna gezeten werd met een jong op je rug. De heuvel oplopen in het rulle zand bleek een aardige opgave te zijn, maar als je viel, viel je lekker zacht. Als dierenjong op iemands rug mocht je ook meelopen, maar sommige “ouder” dieren tilden hun “jong” de hele weg de heuvel op.
Na dit spel liepen we verder het bos in en deden toen het spel waarbij een tijger achterna gezeten werd door een jager. Wij vormden de kring waar de tijger in veiligheid kon komen. De jager liet zich echter niet weerhouden door deze menselijke muur en beukte er regelmatig doorheen.
Bij de jacht hoort natuurlijk ook een mooie speer en die gingen vervolgens ook zoeken in het bos. Sommige welpen vonden wel twee of drie bruikbare speren en al gauw werd er heel goed mee geworpen. Met vlijmscherpe messen gingen we de speren daarna mooi maken bij het clubhuis.
Sommige welpen maakten een scherpe punt aan de speer terwijl anderen de hele speer mooi glad maakten.
Tot slot hadden we een heel apart Jacht-spel. De buit was dit keer verstopt in allerlei lagen en die mocht je om de beurt eraf halen, maar dan wel met ovenwanten aan…..
Ook na het sluiten gingen een heel stel welpen verder met hun speer, het was dan ook een opkomst die nog uren door mocht blijven gaan.