Yakari en de NaNaBoZo.

13 en 14 mei 2017.
Woudwachtersweekend : Yakari en de NaNaBoZo.
Na binnenkomst bij de Wassenaer van Obdamgroep namen de Woudwachters de complete Tokkelbaan over die er voor de Open Dag was gemaakt. Het was geen kleintje, want je roetste wel twintig meter ver.
Daarna gingen we naar het bos voor het indianenspel “Overval”, maar het leek net of de NaNaBoZo al een regendans had gedaan, want het kwam met bakken naar beneden.
Toch gingen we door met het fantastische spel waarbij je naar het gebied van de vijand moest sluipen om daar een stok in te planten. Jullie deden het geweldig, we zagen hele slimme manieren om de verdedigers weg te lokken en we zagen ook hoe jullie al rennende de stokken in de grond zetten.
Toen het zon weer doorkwam gingen we bogen maken en daar zochten we ook goede pijlen bij.
Om vijf uur mochten jullie je bedden uitzetten op de bovenverdieping van het avontuurlijke clubhuis en daarna stoven jullie naar buiten om met z’n allen een eigen indianenavontuur te verzinnen.
We zagen jullie onder daken, in de buis, bij het kampvuur, kortom, in alle hoeken en gaten heeft wel een Woudwachter gezeten…..
De maaltijd was ook zeer indiaans, het waren wraps met een ontiegelijk lekkere saus die gemaakt was door Hindira. Sommige welpen namen er zelfs twee. De vla kon daarna getopt worden met vier soorten sprinkels.
Het avondprogramma begon met het maken van hele gave Dromenvangers die jullie meteen boven jullie bedden hingen en daarna kozen zeven Woudwachters er voor om mee te doen met het nachtspel. Indianenlinten heette het. Midden in het bos hing een touw van 30 meter waar voor iedereen drie linten met naam erop hingen. In het pikkedonker moest je proberen de drie linten met je eigen naam te veroveren. Dat viel niet mee, want Patricia en Lisetta mochten je terugsturen als ze je zagen. Jayden was de eerste welp die ongezien de linten pakte, maar de anderen lukte het ook na een tijdje. Als beloning kreeg iedereen een hele buis “Lightsticks”. Hier werden meteen kettingen gemaakt die prachtig oplichten in het donkere bos.
De zaterdag sloten we af met een gezellige SingSong bij het kampvuur.
Zondag.
Jullie waren vroeg op en hadden meteen de spullen weer ingepakt. Zodoende had je lekker veel tijd om voor het ontbijt het eigen verzonnen avontuur te spelen.
Na het wat verlate ontbijt kwam dan eindelijk de activiteit waar jullie al lang naar uitkeken…..De Kanotocht. De meesten sprongen heel volleerd in de kano’s en na een minuut of tien ging ook het sturen en roeien indiaans oké.
We voeren langs rechte vaarten, onder lage bruggetjes en over grote watervlakten en halverwege maakten we allemaal een rondje om de fontein. Het terugroeien werd net zo’n avontuur.
Na de lunch ging jullie avontuur verder en zorgde Rafael en Emma voor een schone vaat.