De Strandopkomst.

10 juni 2017.
De Strandopkomst.
Vandaag hadden de Woudwachters opkomst met de Zonnestralen én de zonnestralen.
Na een week baggerweer zat het ons helemaal mee, want de zon scheen als nooit tevoren.
Ons eerste strandspel was de Slangenwedstrijd, vier groepjes vormden vier slangen waarbij iedereen de enkels van de welp voor zich moest beethouden. Bij de eerste ronde viel er nog wel eens een slang kapot, maar bij de tweede ronde werd het een echte wedstrijd en kwamen alle slangen heelhuids over de finish.
Voor het tweede spel renden we met z’n allen richting waterkant. De vier ploegen doe ook de slangen waren, veranderden nu in een soort bulldozers die met de ruggen elkaar over een streep moesten duwen. We maakten er een spannende competitie van die maar één finale kon hebben…..namelijk een frisse duik in de zee.
Er waren Woudwachters en Zonnestralen die hun zwemkleding gingen aantrekken, maar sommigen konden niet wachten en gingen met uniform en al zo de zee in. Na een half uurtje zwemmen was het tijd geworden voor het strandkastelenfestijn. Acht groepjes maakten acht mooie zandkastelen die ook nog een keer onderling verbonden waren met een gracht of een muurtje en er werd zelfs een geul gegraven naar de zee.
Toen iedereen het zo’n beetje gezien had met de strandkastelen doken jullie weer het water en om 4 uur was het geen Cup-a-Soup tijd maar Raketjestijd.