Het doolhof van de Emaraate ruïne.

21 oktober 2017.
Het doolhof van de Emaraate Ruïne.
Vandaag was de hele wijk onderdeel van de Emaraate Ruïne. Het begon al met het doolhof in de speeltuin, waar Christian, Giovanni en Levi alle welpen moesten aftikken als installatie-opdracht.
Gelukkig had het doolhof een uitgang zodat je nog even je hachje kon redden, maar er waren ook wat hoekjes waar je nooit meer veilig uitkwam.
Na de installatie gingen we naar het Nachtegaalplein waar je geblinddoekt het Magische vierkant moest vinden. Dat leek makkelijk, maar je moest bij elke ronde steeds vaker om je eigen as draaien, dus er belandden ook veel welpen in de bosjes.
Op het speelplein van de Parkiet wilden jullie eerst even lekker vrij spelen en het plein was daar perfect voor gemaakt. Eerst met z’n allen op de maffe, schuine draaibalk, daarna de klimwand en ook het klauterrek met twee glijstangen werd goed bewoudwachterd.
De leiding had intussen het “Landje veroveren” voorbereidt en dat spel werd lekker fanatiek gespeeld. Er waren soms mogelijkheden om twee en drie landen te veroveren en dat lukte Rafaël en Thomas als beste.
Ondertussen hadden jullie bij elk spel stenen verdiend en wie de meeste stenen had mocht het eindspel spelen en voor iedereen een “Adventure” badge verdienen.
Zover was het echter nog niet, want nu moest je je hersens goed gebruiken om twee doolhoven door te komen. De leiding gooide steeds een dobbelsteen en dan mocht je steeds het aantal vakjes verder.
Na dit spel was het duidelijk, Thomas mocht de eindopdracht doen en dat was een levende knoop uit elkaar halen. Temelko en Rafaël mochten de knoop maken en dat deden ze maar al te graag.