De Peking Mysteries.

20 januari 2018.
De Peking Mysteries.
We begonnen vandaag met de installatie van Guusje en zij moest natuurlijk ook eerst een opdracht doen. Dit keer mocht zij haar eigen team samenstellen voor een snelheidsspel waarbij je met je rechterhand de linkervoet van degene voor je moest vast houden. Guusje koos Emma, Edda en Thomas en versloeg vervolgens de andere groepjes met een straatlengte.
Bij de installatie mocht trotse broer Duuk zijn zus de das omhangen en toen gaven we onze groepsbegeleidster Mirjam het woord, want zij ging met jullie het Letterspel doen.
Bij het Letterspel moest je goed nadenken welke letters je steeds ging pakken, want je mocht er steeds maar één tegelijk pakken. De slimmerikken onder jullie pakten echter eerst de vraagtekens, want die mocht je inzetten als Joker. Het woord SUPERLOCOMOTIEFWAGEN won tenslotte de wedstrijd.
In Peking spelen ze ook een heel maf lijnbal waarbij je maar zicht hebt op een half speelveld.
De twee potjes waren superspannend, vooral ook omdat de scores dicht bij elkaar bleven.
Na dit lijnbalfestijn ruimden jullie ook alle spelmateriaal op en daarbij hadden jullie vooral veel lol met het grote dekzeil.
Bij de limonade deden we ook het ideeënrondje voor de komende maanden, binnenkort krijgen jullie het programmaboekje dus weer met al die ideetjes in het programma verwerkt.
We sloten de middag ad met een spannend spel aan de tafels……we gingen namelijk “Zoek de verschillen “ spelen in vier groepjes. Christian, Temelko, Samy, Niels en Duuk waren niet te verslaan, want zij waren de enige groep die drie rondes wonnen.
Na de opkomst mochten de winnaars van de Nestwedstrijden weer grabbelen en iedereen kon aan de slag met de Be Pals-folder om nieuwe leden te werven en kadobonnen te winnen.
Duuk, Thomas en Jayden kregen te horen dat ze Gids werden van een Nest en zodra Lars daarbij aansluit, gaan we met de vier heren om de tafel zitten om te kijken wat dat allemaal inhoudt.