De Vuur-opkomst.

10 februari 2018.
De Vuur-opkomst.
Vuur ontdekken met twee spannende potjes Stuurboord/Bakboord in vuur-thema, dat is nou typisch Woudwachteriaans…..toch. Opdrachten als “vuur meester”, “vuur aanblazen”, “hout zagen” en niet te vergeten “op hete kolen lopen”, werden fantastisch opgevolgd. Jullie vielen dan ook vooral bij de opdrachten “bevriezen”en “ontdooien” af.
Het sprokkelen deden we vandaag met de vier nesten, jullie sprokkelden hartstikke veel hout en Christian viel lekker op omdat hij de italiaanse boys op sleeptouw nam en Edda en Emma hadden een hele slimme manier gevonden om hun hout te vervoeren. Ze staken een grote tak door de hengsels van de Action-tas en konden zo veel meer hout vervoeren dan normaal.
Bij de kampvuurkuil kregen de Gidsen een doosje lucifers en een vuurstarterset van de verkenners.
In deze set zat droog aanmaakhout, watten, een doekje met kaarsvet doordrenkt en twee aanmaakblokjes. Jullie mochten ook zagen met de handzaag en daarbij viel natuurlijk erg op dat jullie elkaar heel goed hielpen.
Toen de kooltjes superheet waren konden we marschmellows gaan roosteren en samen met de chocolade-hagelslag en kaakjes maakten jullie er ook heerlijke Smörre van.