De kleiner dan klein opkomst.

2 juni 2018.
De kleiner dan klein opkomst.
Ja, potverdriedubbeltjes nog aan toe, toen stonden jullie om twee uur dus allemaal al rond de totem en kon de leiding jullie niet meer naar binnen schr…..roepen.
We verwelkomden Kas bij de horde en hij deed meteen lekker mee met het maffe mini-paardjes verwisselspel. Je moest enorm goed opletten bij dit spel, want elke keer als er een paard zonder berijder was, moest jij de berijder worden. Het was een vlotter dan vlot spel en leuker dan leuk !
Na dit half uurtje actie werd het tijd om te gaan mini-pionieren met satéstokjes en marschmellows.
De opdracht was om samen iets te bouwen en dat leverde vier schitterende constructies op.
Bij een kleiner dan klein opkomst mag Klein Duimpje natuurlijk niet ontbreken en jullie gingen er ook in zevenmijlslaarzen goed van tussen. De route bestond ut verschillende ondergronden en dan moest je ook nog eens klimmen met de laarzen aan én zorgen dat je niet uit je slof schoot. Het groepje dat de hele wedstrijd achter liep had een hele slimme wissel in petto aan het eind en zo konden ze toch nog de andere twee groepen verslaan.
Na de limonade was het microscooptijd, jullie mochten er van alles onder leggen en dat zorgde voor hele mooie plaatjes. We gebruikten de Smartscope van Ravensburger, hierdoor werd de smartphone van Patricia een enorme sterke microscoop. Het leuke van dit apparaat was dat jullie ook heel makkelijk konden inzoomen én je kon ook nog tegelijkertijd foto’s van je vondsten maken.