De Grote Knutselopkomst.

9 juni 2018.
De Grote Knutselopkomst.
Vandaag waren naast nieuwelingen Charlie en Christopher, ook Keiro, Yvo en Marnix bij ons te gast.
Bij het eerste spel mochten Edda en Lars teams samenstellen en op de één of andere manier werd het toch een beetje de jongere kinderen tegen de oudere welpen. Het spel heette “Het Fort” en daarbij moest de ene partij punten scoren met een bal door de bal in “Het Fort” van de tegenpartij te krijgen. De oudere welpen leken daarbij met gemak te winnen, maar de jongeren kwamen in de laatste minuut toch op gelijke hoogte en zo eindigde dit gave spel in 21-21.
Nu begon het knutselgedeelte, iedereen mocht een spiegel versieren en dat ging hartstikke leuk, ook al merkten we dat de speciale spiegellijm later nogal erg kleverig was….
De limonade nuttigden we bij de kampvuurkuil en daarna deden de Gidsen de andere welpen een enorme gunst door het lokaal te gaan opruimen. De andere twintig welpen maakten een lekkere boswandeling om uiteindelijk bij de zandvlakte van de Be Pals een ouderwets krachtspel te doen waarbij de ene groep de andere groep uit een vak moest duwen mét de ruggen….dus.
Na twee potjes was iedereen uitgeput, maar voor de beslissing plakten jullie er toch nog een waanzinnig derde potje tegen aan. Heel goed Woudwachters.
Terug bij het clubhuis gingen “Hollandse Leeuwen” spelen tegen de vier Gidsen. Als zij iedereen hadden uitgeschakeld in een kwartier, dan wonnen zij een grote doos knikkers en anders was die doos voor de andere welpen. Lars, Jayden, Temelko en Thomas gingen uiteraard voor de knikkers en konden tien tellen voordat het kwartier voorbij was, toch de laatste welp optillen.
Het laatste kwartiertje van onze opkomst speelden we “Moordenaartje”, dit keer nog met knipogen, maar ik begreep dat jullie de volgende keer de tong willen uitsteken als signaal.