De Overvlieg-Opkomst.

08 september 2018.
De Overvlieg-opkomst.
Vla, check. Scheerschuim, check. Groene zeep, check.
Vandaag waren alle ingrediënten er voor een super-overvliegmiddag. We begonnen met ons voor te stellen aan Pier die van de Bevers naar ons toe kwam en daarna mochten de Overvliegers de andere welpen uitdagen voor een spannend potje tijgeren…..en ze waren ook dit keer niet te verslaan.
Nu kon de vla tevoorschijn komen, want alle welpen mochten de overvliegers vla voeren van achter hun rug, dus je begrijpt wel dat niet alle happen precies in de mond kwamen.
Met de vla nog in de oren moesten Temelko, Elia, Lars, Samy, Jayden en Thomas al weer aan de bak.
Nu moesten ze proberen op het blauwe zeil te blijven met twee kussens onder de armen, terwijl steeds twee andere welpen hun van het zeil probeerden te duwen. Razendspannend én erg leuk om te zien.
Halverwege de opkomst was het het perfecte moment om de Scheerschuim-Battle aan te gaan. De ene helft van de welpen kreeg een flinke dot scheerschuim op de handen die de andere welpen dan mochten plat slaan. De scheerschuim zat na afloop zelfs in het ondergoed, maar wat was het gaaf !
Bij de limonade ging Jayden uitdelen en verzonnen we weer een heleboel ideetjes voor het nieuwe vijfmaandenprogramma. Volgend weekend staat het op de website en de week daarna krijgen jullie het boekje.
Na de limonade deden we nog twee spelletjes met de aspirant-Scouts en daarna was het toch écht tijd om ze uit te zwaaien via onze wereldberoemde groene zeepbaan. Samy beet de spits af en gleed meters over de baan en dat was het startschot voor iedereen om het ook een keer te proberen.
Doorweekt, moe en met de vla en de scheerschuim als supergel in de kapsels sloten we deze opkomst af met een zeer welgemeende “Horde, Goede Jacht ! “