De Bagheera-opkomst.

15 september 2018.
De Bagheera-opkomst.
We begonnen vandaag met een waardig afscheid van oerwelp Duuk. Hij werd door de Woudwachters naar de Bosgeuzen gejonast op een groot kleed en daarna lieten de verkenners hem naar hun onderdeel vliegen door hem heel hoog in de lucht te gooien. Het ga je goed Duuk !

Nu begon de opkomst met Bagheera die door jullie zelf was verzonnen.
Na het openen stelden we ons voor aan Sophia, Helana en Victoria, de vriendinnetjes die Guusje had meegenomen, en daarna gingen we het bos in voor een gave middag.
Bagheera mag dan wel een held zijn op het droge, als er water om de hoek komt kijken is hij minder heldhaftig, maar wel heel slim. Via stapstenen weet hij toch altijd de overkant van de rivier te bereiken en dat deden jullie ook heel goed na.
In de bomen is Bagheera helemaal in zijn element en net als deze zwarte panter slingerden wij van liaan naar liaan en legden zo hele afstanden af.
Het favoriete spel van Bagheera is het “Levende Kwartet”, hierbij moet je een kwartet samenstellen door bij de andere groepjes in het bos de goede kaarten te stelen. Het was razend spannend en iedereen speelde lekker fanatiek mee.
Bij de limonade hadden we lekkere cakejes en die hadden we wel nodig, want als slotstuk hadden we een krachtmeting met onze zwarte junglebewoner. Je kreeg een jerrycan met water en die moest je dan met gestrekte armen voor je uit houden. Vóór je stond een krukje, als de jerrycan de kruk raakte, was je af. Destiny en Giovanni waren onze grootste krachtpatsers en hielden de jerrycan bijna zes minuten hoog.

Volgende week is onze Open Dag, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Neem vriendjes en vriendinnetjes mee én natuurlijk ben je er ook dit keer in compleet uniform, want de Nestwedstrijden gaan gewoon door…..hoor…..