Ed Sheeran Zoekt Band Weekend.

24 & 25 November 2018.
Het “ Ed Sheeran Zoekt Band “ Weekend.
Met het elftal van het jaar begonnen we een onvergetelijk muzikaal weekend. Ed Sheeran stond centraal en dat was nog niet makkelijk, want de meeste welpen hadden nog nooit van deze grote ster gehoord.
Bij het eerste spel werd het publiek heen en weer getild in de concertzaal in een gevecht om de beste plaatsen. Je mocht iemand pas uit zijn of haar vak tillen als die persoon onder de knie was getikt en dat bleek nog niet zo makkelijk. Vooral Guusje en Meryl waren watervlug.
Hierna maakten we pas goed kennis met Ed, want we gingen net zulke mooie tattoo’s op onze armen zetten als hem. Eerst maakten jullie hele mooie ontwerpen en daarna gingen we met schminck aan de slag. Om de tattoo’s langer te laten zitten, fixeerden we ze met de haarlak van Patricia.
Met al die mooie tattoo’s stalen jullie vervolgens wél de show in de speeltuin.
Na de patattekes van Koemans gingen we aan de slag met het Muzikale Ganzenbord met opdrachten zoals : Liedjes gorgelen, Stoelendans, Muziekinstrumenten tekenen, Schipper mag ik overvaren, enzovoort. Ieder groepje kreeg 30 lightsticks als ze precies op de finish waren belandt en met die lightsticks gingen we natuurlijk meteen het donkere bos in voor een lekkere wandeling naar een plek waar we het spel “De Klok Heit “ konden spelen. Op elk uur van de klok mocht een welp zich verstoppen en vervolgens mocht Emma de klok laten slaan. Als de klok bijvoorbeeld “DRIE” sloeg, mocht ze alleen in die richting zoeken. Als je gevonden was mocht je Emma helpen en als je niet werd gevonden, zoals Niels, Levi en Zeno, dan had je gewonnen.
Terug in het clubhuis mocht iedereen zijn of haar schoen zetten en zongen we natuurlijk het hele repertoire aan Sinterklaasliedjes.

De volgende dag had Sinterklaas een goede grap uitgehaald met de schoenen, want hij had ze bovenop een kast verstopt en dat hadden jullie niet zo snel door. Gelukkig had hij wel voor iedereen twee kadootjes en een gigantische zak pepernoten in de schoen gestopt.
Nadat alle bedden weer keurig waren opgeruimd konden we aan een onvervalst Engels Ontbijt gaan beginnen met worstjes, scrambled eggs, uitgebakken spek en gebakken tomaatjes. Ed Sheeran schreef trouwens zijn meeste hits na zo’n ontbijt……..
Omdat we dit weekend ook meteen het muzikale band insigne wilden halen, gingen we aan de slag om percussie-instrumenten te maken. Jullie hadden heel veel inspiratie en al gauw hadden we een tafel vol instrumenten waarmee we ons later op het weekend zeer goed mee konden begeleiden.
Dat het in de muziekbusiness ook om de knikkers gaat ondervonden we bij het spel met de Managers en de Artiesten. Het geld werd via de meest slimme routes door het bos gesmokkeld en uiteindelijk wonnen de Managers met maar vier biljetten verschil, dus eigenlijk heeft iedereen het héél knap gedaan.
We eindigden het weekend met een super SingSong sessie én iedereen kreeg haar of zijn momentje in “The Spotlights”. Sommigen gaven hierbij een mooie drumsolo, maar er werd ook op het keyboard gespeeld en er werd gezongen.

Dit weekend was écht hartstikke gezellig en daar willen we ook Marc voor bedanken !

Bert, Hindira en Patricia.