Sinterklaas en het plakbandprobleem.

1 december 2018.
Sinterklaas en het plakbandprobleem.
Komt ie wel of komt ie niet, dat was de vraag die ons anderhalf uur bezighield. Gelukkig zorgden de maffe vijfdecemberspelletjes voor genoeg jolijt om die gedachten even ergens anders te parkeren.
We begonnen met de Schoenengrabbelrace. Al glijdend op een zak van Sinterklaas moesten jullie je eigen schoenen zien te vinden die op een grote hoop lagen. Een erg leuk spel dat jullie niet voor de tweede keer wilden spelen, wat de knietjes hadden het zwaar te verduren gekregen.
Buiten speelden we Sint en de Verlosser. Er was één tikker die probeerde om iedereen af te krijgen én er was een verlosser met pepernoten. Als je getikt was moest je met je mond open staan en als de verlosser er dan een lading pepernoten in gooide mocht je weer meedoen. Als je je niet verslikt had in de pepernoten dan…..
Hierna gingen op zeer belgische wijze Pietenmutsen Worstelen. Twee welpen hadden ieder een Pietenmuts op en die moest je na het fluitsignaal van elkaars hoofd proberen af te trekken. FangHong was hierbij onverslaanbaar !
Omdat we toch wel een flauw vermoeden hadden dat Sinterklaas ons clubhuis niet voorbij zou lopen gingen we het lokaal versieren met zelfgemaakte kadootjes. Jullie pakten ze prachtig in en losten zo meteen het plakbandprobleem op.
Toen het lokaal er tiptop uit zag begonnen we met het zingen van alle bekende Sinterklaasliedjes en daarmee was de Sint zeer verguld toen hij binnenkwam. Hij schudde iedereen de hand en daarna zongen we ons Be Pals lied en deden de Pieten “Hoofd, schouder, knie en teen “ met jullie.
Op speciaal verzoek van jullie deden we ook de “Pietenmove”, een gigantisch gaaf dansje met alle bekende bewegingen van de laatste jaren. Hierna deelden de Pieten met hun Sinterbaas de kadootjes persoonlijk aan jullie uit en konden we zeer tevreden “Dag Sinterklaasje” inzetten.