Het Experiment Boek.

2 februari 2019.
Het Experimenteer Boek.
Voor vandaag hadden we 10 fantastische experimenten en proefjes klaar staan, maar jullie vonden sommige experimenten zo leuk dat we er maar aan zes toekwamen. Die andere vier houden jullie dus nog te goed.
Als eerste zochten we uit welke soort zeep de beste schuimvorming had, oftewel de zoektocht naar het Superschuim. Marnix, Yvo, Lorenzo en Niels hadden al snel een schuimkop van 35 cm. hoog.
Maar daarna gingen Edda, Thomas, Guusje en Meryl daar over heen. Uiteindelijk deden Fanghong, Destiny, Bagas en Yanghe een vervolgexperiment door alle soorten zeep bij elkaar te doen en toen werd de schuimkop wel 45 cm. hoog !
Nu werd het tijd voor wat scheikunde, we lieten gips een chemische reactie aangaan met water en maakten zo hele mooie gipsafdrukken die je ook nog als krijtje kon gebruiken of als discusschijf…
Bij Scouting mag een proefje met vuur natuurlijk niet ontbreken en nu gingen het nut van een katalysator leren. Eerst probeerden jullie allemaal een klontje suiker te laten branden, maar dat lukte echt niet. Daarna rolden jullie de klontjes door de as en vatten de klontjes wél vlam. Dit bleven jullie wonderbaarlijk vinden, want het werd meerdere malen getest.
Bij de limonade maakten jullie heerlijke zoute en zoete popcorn en werd ook het brandalarm getest en daarna maakten we nog een onzichtbaar geheimschrift met citroensap.
De klapper van de opkomst was het maken van de zakjes Smurfensnot. Dit was een paar jaar geleden erg populair, maar jullie herkenden het meer als het maken van “Slime”. Ook hier konden jullie experimenteren met zeeppoeder, vloeibare zeepsoorten en kleurstoffen en uiteraard lagen we dubbel toen het zakje van Bagas uit elkaar spatte en het wel leek of Shrek zijn snottebellen over de hele vloer lagen.
Het was een TOP-opkomst die we niet snel zullen vergeten !