Jungle Jump.

9 februari 2019.
Jungle Jump.
Er wordt in de Jungle heel wat afgesprongen en dat deden we deze opkomst na met allerlei leuke spelletjes. Bij het openen stelden we ons eerst allemaal voor aan Arthur, het vriendje van Thomas en Giovanni en daarna begonnen we met een lekker verwarren potje “In de sloot, uit de sloot.”
Dit spelletje lijkt heel makkelijk, maar de leiding probeerde natuurlijk alles uit om jullie op het verkeerde been te zetten.
Hierna gingen we het bos in om te gaan touwtje springen. Onze meisjes waren natuurlijk de eersten die meteen hun kunsten lieten zien, terwijl alle jongens heel stoer aan de kant bleven staan. Na een paar minuten begonnen er echter steeds meer jongen wel te porren voor het touwtje springen. Dat was eerst wel hilarisch, want ze bleven vaak haken achter het touw. Het ging echter steeds beter en beter en uiteindelijk konden we zelfs met de hele groep tegelijk springen.
Jullie stoven nu het bos in, want dat lag er prachtig bij in de winterzon en daarna deden we twee rondjes zaklopen en een hoogspring wedstrijd. Bij het hoogspringen sprongen er heel veel welpen over de 70 cm, maar er waren ook een paar welpen die over de 80 cm sprongen en een enkeling sprong zelfs over 90 cm. Het leuke was echter dat jullie niet opgaven en het gewoon leuk vonden om het steeds opnieuw te proberen.
Emma en Edda mochten vandaag een spel verzinnen en zij kozen voor een écht potje Vlaggenroof.
Het werd lekker fanatiek gespeeld door alle Woudwachters en na een half uur kwam Yvo de vlag bij de leiding inleveren, op de voet gevolgd door zijn broertje, en tegenstander, Marnix. Die kon net niet het lintje van zijn broer afpakken en viel doodmoe neer toen hij zag dat hij verloren had.
Nieuweling Arthur sprak na dit spel iedereen toe en zei dat hij een heerlijke middag had gehad bij de Woudwachters.