De Baden Powell opkomst.

23 februari 2019.
De Baden Powell opkomst.
Vandaag hadden we een opkomst zoals Baden Powell voor ogen had toen hij Scouting begon.
Eerst liepen we naar één van onze favoriete plekken in het bos en daar was de bandentrekwedstrijd meteen al een evenement op zich. Op het rechte stuk ging het goed, maar bij het kruisen raakte één groepje de weg even kwijt. Toch haalden ze hun achterstand weer in omdat het eerste groepje snelheid verloor door de iets zwaardere Gidsen in hun team. Moe en met wat versleten handjes gingen we verder met de Baden Powell Ren Je Rot kwis. Vooral als jullie het antwoord wisten waren jullie supersnel.
Na de zeer leerzame kwis deden we een variant op trefbal. Dit keer moest de ene ploeg de andere uit het vak zien te krijgen. Het eerste potje werd superspannend omdat de broertjes Bagas en Destiny niet voor elkaar onder wilden doen en daarna bestormden jullie Patricia, want jullie wilden het spel nog een keer spelen !
Na de limonade deden we iets waar Baden Powell ook verzot op was, namelijk het uitbeelden van beroepen. Iedereen deed er twee en daarna was het “Wasdag op het kamp”.
De natte was moest eerst uitgewrongen worden en daarna aan een waslijn worden gehangen met twee wasknijpers. Simpeler kan een spelletje niet worden, maar iedereen vond het gewoon hartstikke leuk.
Het laatste half uur was gereserveerd voor twee échte potjes Buskruit. Jullie vonden goede verstopplekken van waaruit je ook nog heel snel naar de bal kon lopen. Zodoende konden jullie je steeds opnieuw verstoppen…..