Het Vijf Legendes Weekend.

6 en 7 juli 2019.
De Vijf Legendes – Woudwachtersweekend.
De leiding zat dit weekend te stralen, want ze hadden een tophorde Woudwachters op weekend in Rijswijk. Nadat we de bedden hadden uitgelegd begonnen jullie het terrein te verkennen en daar hadden jullie een hele kluif aan omdat er van alles te ontdekken was bij de Martin Luther King Scouts.
Het eerste Legende-spel was een lijnbalwedstrijd om de prijs die de Paashaas ter beschikking had gesteld. Je kon punten scoren door je tegenstander in de luren te leggen, maar je kon ook de bal vangen voor een punt.
Hierna hadden jullie vrij spel, waarbij de zweefvliegtuigen, de frisbeebal en de Slime-ballen goed werden gebruikt. En jullie plakten er ook nog wat extra potjes lijnbal aan.
Ondertussen was het gaan regenen en kwam het knutselen dus op een prima moment. Jullie maakten waanzinnig gave T-shirts en Overalls en daarna maakte iedereen een eigen Jack Frost staf die meteen werd gebruikt in een door jullie zelf verzonnen avonturenspel.
De pasta bij het avondeten gaf ons weer kracht om tot in de nacht door te gaan, want we moesten ook nog de strijd met Pitch aangaan.
De avond begon rustig in een Casino waar jullie naar hartenlust konden gokken en daarna deden we een échte Be Pals SingSong bij een lekker kampvuurtje.
Het vuurtje veranderde in hete kooltjes en daar moesten we natuurlijk gebruik van maken, want een weekend zonder marschmellows is geen Woudwachtersweekend.
Nu het pikdonker was gingen we de dodende straal spelen in het Rijswijkse bos en daarna lekker naar bed.
Op zondag waren jullie al snel weer buiten om het verder te gaan met jullie Vijf Legendes Avontuur, maar ook de driebeenwedstrijd vonden jullie heel gaaf.
Na het Rijswijkse Bos bij nacht, was het nu tijd om het Rijswijkse Bos in zijn volle glorie te zien. Eerst deden we boompje verwisselen tussen de statige bomen en daarna een spannend smokkelspel om van zoveel mogelijk letters zo veel mogelijk woorden te maken. Om zo veel mogelijk letters te veroveren hadden jullie trouwens hele slimme trucjes…..toch….
Bij terugkomst bij het clubhuis was er wéér een kampvuur en dit keer gingen we onze eigen broodjes bakken, daar ging dan weer een worstje in en uiteraard mocht de soep ook niet ontbreken.

Edda, Niels, Emma, Marnix, Meryl, Yvo, Guusje, Arthur, Giovanni en Zeno,
jullie zijn vanaf nu de Tien Legendes !