De Licht-opkomst.

16 november 2019.
De Licht-opkomst.
Toen jullie het lokaal binnenkwamen zag je alleen de bliksemschichten in de plasmalamp en bij het openen werden we begeleidt door een lichtgevende dansende robot. Voor de puntenlijsten moesten er echter toch nog wat extra lampjes bij.
Hierna gingen we naar het bos voor Lampjesroof. Twee partijen konden elkaar een behoorlijke stroomstoot geven van 12 tot 110 VOLT en dan was er ook nog kans op Kortsluiting. Gelukkig had iedere partij enkele elektriciens in huis om de storing te verhelpen. Beide partijen waren zeer fanatiek en beschermden hun lampen met allerlei listen, dus de lampen bleven allebei bij de juiste partij.
Eigenlijk wilden jullie nog een potje spelen, maar we hadden nog meer leuke spelletjes in petto.
Omdat het lokaal zo goed verduisterd was dat er geen reepje daglicht naar binnen komen, gaven we iedereen een paar lightsticks, want anders zou je niet herkend worden bij het Krantenmep in het donker. De eerste ronde ging nog redelijk goed bij het meppen, maar toen iedereen inmiddels van plaats was gewisseld kregen we steeds meer moeite om de juiste welp op de knieën te meppen.

Gelukkig was de limonade ook van lichtjes voorzien, anders hadden jullie die zo naast je mond gegoten. De cakejes aten we maar op de tast op.
De Licht-opkomst zou natuurlijk niet compleet zijn als we niet in het écht lampjes zouden laten branden. Eerst moesten jullie de juiste bedrading verzamelen en daarna verbonden jullie de batterijen met de gekleurde ledlampjes. Een heerlijk spannend spel waarbij gelukkig niemand een stroomstoot kreeg…..
We eindigden met de ballonnenestafette, want ballonnen zijn nu eenmaal ook erg licht toch.
Je moest de ballonnen tussen de lichamen houden, zonder je handen te gebruiken en dat ging jullie heel goed af. Na het potje met drie groepjes wilden jullie het ook graag in duo’s doen en ook daarbij bleven alle ballonnen wonderwel ongedeerd.