Het Hike & Explore Weekend.

30 november en 1 december.
Het Hike & Explore Weekend.
Met de tien meest avontuurlijke Woudwachters begonnen we ons te gekke scoutingweekend.
Het eerste bosspel stond bij iedereen bovenaan de wensenlijst. Eindelijk speelden we weer eens het échte Vlaggenroof. De vlaggen hadden een vlaggenmast en om de vlag was er een vrij gebied. Uiteraard moest elke groep eerst goed zoeken waar de vlag van de vijand was en daarbij slopen de welpen door de dichte bossages en zelfs doornenstruiken.
Na twee gave potjes gingen we naar het clubhuis terug om brancards te gaan maken. Jullie knoopten eerst een geraamte van hout in elkaar en daarna werd er met sisaltouw een liggedeelte gewoven. Toen ze klaar waren mocht iedereen er een keer op en dat was natuurlijk dolle pret. Voor jullie inzet kreeg iedereen een EHBO-setje die iedereen heel handig vond, want hij paste ook in je borstzakje.
Om een echte explorer te worden moet je natuurlijk ook een vuurtje kunnen maken én daar waren jullie echt heel goed in. We deden het in vijf duo’s en die hadden allemaal een eigen techniek verzonnen. Zo maakten Guusje en Hana een prachtige tipi, maar Niels en Adam maakten een vuur in een kuil.
Er klonk een groot gejuich toen het “ vrije “ tijd werd. Jullie stoven naar de speeltuin en verzonnen daar zelf een gaaf achtervolgingsspel met spelregels die de leiding nooit had kunnen verzinnen. Jullie lieten er zelfs de Laserguns voor liggen !

Echte hikers en explorers eten bonen en daarom hadden Hindira en Patricia een heerlijke bonenschotel gemaakt die je perfect kon opeten in een wrap. En ook de vla met slagroom ging er als toeteken goed in. Afwassen hoefde dit keer niet, want we aten alles van papieren borden.

Echte avonturiers maken ook hun eigen lampen en dat deden jullie door hele fantasievolle lampionnen te maken. De lichtjes werden steeds getest door het grote licht uit te doen en steeds waren we weer verbaasd over het mooie sfeerlicht, maar ook over hoe iedereen zo lekker aan het knutselen was geslagen.
Om in de lichtjessfeer te blijven moesten jullie voor het Nachtspel een Dwaallicht achtervolgen die steeds iets voor jullie achterliet. Het werd een spannende tocht door een pikdonker bos. Het Dwaallicht kon jullie echter niet foppen, want jullie wisten het clubhuis weer terug te vinden.
Bij een lekker warm kampvuur kwam iedereen weer op temperatuur en daar hielp de warme chocolademelk natuurlijk ook bij. Daarna wist iedereen het al……het was tijd om marschmellows te roosteren.
Vóór het slapen gaan mochten jullie nog lekker gezellig in de slaapzaal beppen en je schoen zetten, maar uiteindelijk moet een avonturier ook gaan slapen.

Op zondag moesten jullie net als vorig jaar weer op zoek naar jullie schoenen, want de Schoenvulpiet had weer een lollige bui gehad. De schoenen konden soms alleen gepakt worden door op krukjes te klimmen of een stok te gebruiken. De twee kadootjes maakten veel goed, het waren lichtgevende jojo’s waar D’Yonn-Dre meteen allemaal kunstjes mee uithaalde.
Nadat jullie je slaapspullen hadden ingepakt konden jullie gelijk je eigen pannenkoeken bakken voor het ontbijt. Giovanni maakte heerlijke pannenkoeken met spek én kaas en die lustte de leiding ook wel.
En toen vonden jullie het toch écht wel tijd om wél met de laserguns te spelen en ook daar gebruikten jullie ook weer al je fantasie bij.
Het vervolg op het Hike en Exploreweekend viel ook goed in de smaak. Met een bolderkar vol zagen en touw gingen eerst naar het bos om takken te zagen voor een vlot en daarna naar het Segbroekplantsoen om de vlotten te maken en te water te laten. Dylan’s vlot lag als eerste in het water, maar ook de andere vlotten waren super en dreven perfect.
In koor vroegen jullie daarna of jullie even de speeltuin in mochten en daar veroverden jullie al meteen de draaischijf waar jullie de grootste lol op hadden, ondanks dat jullie af en toe van die schijf afvlogen…..

Compleet kapot, maar zeer voldaan kwamen we weer bij het clubhuis waar iedereen meteen de heerlijke tosti’s rook. Ouderwets gebakken in de koekenpan gingen de knapperige broodjes er goed in.
De lucht van de tosti’s had nog iemand naar ons clubhuis gelokt en dat was Sinterklaas met zijn twee Pieten. We schrokken ons apennootjes toen de Pieten op het raam bonkten, maar Sinterklaas kreeg daarna een heel warm welkom. Om de beurt mochten jullie bij hem komen en jullie konden ook laten zien waar jullie goed in waren. Yannis kreeg de lachers op zijn hand door Sinterklaas een paar stevige schouderklopjes te geven en de Goedheiligman was ook onder de indruk van onze Pietendans.
De kadootjes had hij dit keer goed uitgezocht, want de handmicroscopen pasten heel goed bij het thema van dit weekend.
Toen Sint Nicolaas wegging en nog nagenoot van ons Aramsamsamlied konden wij het weekend afsluiten door jullie nog één keer blij te maken. De weekendherinnering was namelijk een zak-multitool die een échte Scout voor alles en nog wat kan gebruiken.

Wij willen Arthur, Dylan, Hana, Zeno, Guusje, Giovanni, Yannis, D’Yann-Dre, Adam en Niels hartstikke bedanken voor een onvergetelijk weekend !