De klei maakt blij opkomst.

29 februari 2020.
De klei maak blij opkomst.
Bij het openen stelde Roxana haar nichtje Yana aan ons voor en neefje Fred werd ook voorgesteld.
Daarna gingen we niet meteen kleien, maar zochten we een mooie plek in het bos voor een lekkere pot “Drie is teveel “. Binnen dertig seconden moest je een veilige plek zien te vinden bij een duo Woudwachters, maar daarvan werd er dan weer één welp degene die getikt moest worden.
Na dit spel klommen jullie nog even een gigantische klimboom in en toen was het toch écht : Kleitijd !
De eerste minuten werd er hard nagedacht over wat er gemaakt zou worden, maar daarna barste het lokaal uit z’n voegen van de creativiteit. Er werden monsters, dieren, mozaïeken, en nog veel meer gaafs gemaakt. Er was bruine rivierklei en er was ook witte klei en Meryl gebruikte beide voor een hartstikke mooie poes. De creaties van D’Yonn-Dré waren ook niet te versmaden en Andrea zijn schildpad was levensecht.
Na de limonade lieten we de klei voor de klei en deden we een spel waarbij je je bank moest verdedigen met een tennisracket. De andere kinderen moesten dan een tennisbal onder de bank door zien te gooien. Twee groepjes waren lekker fanatiek bezig terwijl het derde groepje meer van een modderbad genoot….
We eindigden met een klei-gooiwedstrijd met gekleurde klei. Er waren vier kinderen, waaronder Marnix, die de hoogste score haalden.
Vandaag besloot ook Francesco om lid te worden van onze Scoutinggroep en dat is natuurlijk heel fijn nieuws.