De Open Buurt Dag.

26 september 2020.
De Open Buurt Dag.
Dankzij een groot gebaar van onze Scouts kon de Open Buurt Dag, ondanks de strengere coronaregels, toch doorgaan in afgeslankte vorm. Wij zijn de Bosgeuzen en het Phoenixvendel dan ook zeer dankbaar.
De opbouw beloofde niet veel goeds, want de regen kwam in steeds grotere bakken naar beneden.
Al gauw konden de jassen en truien echter uit omdat de Zonnestralen ook écht zonnestralen meenamen. De dag was dit keer in drie blokken opgedeeld en gelukkig was de overvloed aan mail de ouders niet teveel geworden, want er hadden zich meer dan 90 Speurders, Babbelaars, Woudwachters en kijkers geregistreerd.
Met een mooi polsbandje en je activiteitenkaart op naam kon je weer allerlei gave activiteiten doen bij de Be Pals. Uiteraard was het marschmellows roosteren favoriet, maar er wilde ook niemand weg met een zelfgemaakte katapult. Van het kwartetten sprong je je gek op het springkussen en daarna wilde iedereen wel snoepsjoelen met Baloe ( en daar mocht je beste wel twee keer sjoelen…..dus…..)
Na de speurtocht was iedereen wel aan een pannenkoek toe en je kon je daarna ook gek laten maken met het Hoger/Lager spel. Extra attractie was natuurlijk ons heerlijk zachte kunstgrasveld waar we al enkele weken heerlijk op kunnen chillen.

De Woudwachters waren goed vertegenwoordigd en hielden alle posthouders lekker bezig. Isabella en Dimitrios besloten na afloop lid te worden van onze horde en ook het zusje van Yannis komt volgende week meedoen. Van Blok 2 komen er ook twee vriendjes kijken en dat is natuurlijk kikke.