De keuken van Sinterklaas.

28 november 2020.
De keuken van Sinterklaas.
De eerste van ons Sinterklaas-tweeluik begon met een nieuwe klassieker in surprise-land.
Allereerst mochten jullie een cadeau inpakken met dubbeldikke lagen sinterklaaspapier en plakband en daarna kreeg elk groepje het pakket van een ander groepje. Voor het uitpakken moesten jullie echter ovenwanten aan én dan wordt het los pulken van plakband geen makkie. Als Yannick floot moest je dan ook nog de ovenwanten aan de volgende welp geven, maar uiteindelijk kregen alle groepjes hun smikkelpakket open.
Hierna gingen we kruidnootjes bakken en daarvoor ging met Patricia met haar eigen welpenhorde naar het verkennerslokaal. Bert bleef met de rugbyclub in het eigen lokaal en Yannick hielp waar het nodig was en daar had hij eigenlijk vier handen voor nodig…..
Alles ging eigenlijk prima en alle groepjes kregen uiteindelijk een prima kruidnootdeeg. Alleen het deeg van Giovanni, Louis, Bor en Francesco was iets te nat, maar dat losten ze op door stiekem wat extra kruidnootmix toe te voegen.
Patricia ging nu aan de bak in de keuken en ze kreeg hulp van Marilia en Inês, terwijl de overige welpen buiten gingen “muurtje bouwen”. Weer een spel trouwens waar ons nieuwe grasveld ideaal voor is. Matti, Flavia en Bagas bouwden stevige muurtjes, maar konden toch ook niet voorkomen dat er altijd welpen door heen konden glippen.
Nadat iedereen helemaal uitgeput was konden we de Insigne- Opdrachten aan jullie geven. Deze opdrachten mogen de welpen thuis doen én je kreeg het insigne er meteen bij. Maar die mag natuurlijk pas op je uniform als alle opdrachten zijn gedaan.
Aan het eind van de opkomst werd het smikkelen geblazen met overheerlijke kruidnoten die jullie zelf hadden gebakken.