Sinterklaas Puzzeltocht.

5 december 2020.
Sinterklaas Puzzeltocht.
Het was Sinterklaas-Avond én toch waren bijna alle Woudwachters aanwezig voor een kikke puzzeltocht. Vandaag was ook Mirjam komen helpen en daar was de andere leiding heel blij mee en jullie trouwens ook. We begonnen om 15.05 uur met het volgen van het Sint-Kwartet spoor. Er waren grappenmakers die ons spoor soms hadden vernield, maar gelukkig zagen jullie ook de verscheurde stukjes liggen. Net bij de Nieboerweg namen jullie een verkeerde afslag, maar dat hadden jullie snel door. De eerste opdracht was bij de Kinderboerderij met zeer gave speeltuin.
We deden : “Sinterklaas zegt.” , dan moest je de opdracht precies nadoen. Hierna werd de speeltuin verkend en genoten we van verse kruidnoten.
Onderweg naar de tweede opdracht kwamen er ineens twee Pieten tevoorschijn vanuit een steegje en die strooiden zich een lamme arm, want iedereen had nog steeds trek. Via een vuurkorvenroute kwamen we aan bij “Het Speelduin.”, een super coole plek waar iedereen eerst helemaal los ging.
Na een kwartiertje uitrazen begon het Sinterzaklopen en daarna moest je twee puzzels oplossen die ons heel dicht bij de kadootjes brachten.
Toen iedereen de spreuk : “Rootje, Lootje, Kootje. Ligt hier soms mijn kadootje ?” uit het hoofd had geleerd, konden we naar het Tesselseplein. Daar genoten we eerst van een waanzinnig concert van een Pietenband met een unieke groengele auto en daarna lieten we de bloemenman van De Bloemenwaas onze spreuk horen. Jullie mochten allemaal een plantje van hem uitzoeken én hij hgad ook nog op onze zak met kadootjes gelet. Dubbele bonus dus !
Ondertussen was het pikkedonker geworden in onze vertrouwde Bosjes Van Poot en daarom had Sinterklaas nog een verrassing in petto en dat waren superkleine, supersterke zaklampjes. Zo werd het ook nog een feest om terug te lopen.
Bij onze Duinpan aangekomen werden de pakjes uitgereikt samen met netjes chocolademunten en kon iedereen naar huis om lekker uitgewaaid van het heerlijke avondje te genieten.