De Duinpan Duinenmars.

10 april 2021.
De Duinpan Duinenmars.
Voor de Woudwachters was het vandaag de tweede keer dat ze de alternatieve Duinenmars gingen lopen. Vorig jaar was dat met een stralend zonnetje en dit jaar was dat op de regenachtigste dag duinenmarsdag ooit. Gelukkig hadden jullie je zinnen gezet op de unieke medaille, die zelfs de organisatoren van de Duinenmars willen hebben. Voordat we vertrokken kreeg iedereen een goedgevulde rugzak met drinken en lekkers en daar genoten ook de drie nieuwe meiden erg van.
Na één kilometer kwamen we bij het ultieme klimduin voor welpen en daar ging Yannick natuurlijk als eerste omhoog. De klim was al heroïsch, maar de afdaling werd een waar spektakel waarbij gelukkig geen gewonden vielen.
Nu volgde er een stukje bos waar je nog enigszins droog bleef, maar éénmaal in de duinen bij het strand kon je nog maar één ding doen en dat was…..marcheren…..
In Duindorp klommen jullie de klimrekken in en haalden Valerie en Yannick voor iedereen twee zakken chips. De laatste kilometer ging door onze eigen Bosjes van Poot, waar het overigens ook goot.
Onze achterhoede bewakers Fred&Han hingen bij iedereen een fraaie medaille om en toen was het voor iedereen zaak om zo snel mogelijk onder die warme douche te komen.
Jullie waren vandaag écht haagse scoutingbikkels.