De Slang en Salamander opkomst.

17 april 2021.
De Slang en Salamander opkomst.
Vandaag waren Nina en Yeva ook weer van de partij. Na de natte Duinenmars konden ze nu genieten van een zonnige opkomst met echte scouting spelletjes. Ook Stefano is weer terug op het oude nest en hij sloot meteen weer aan bij zijn oude maten. Ook de zusjes Alex en Charlotte wilden vandaag kennismaken met onze groep, het was dus weer gezellig druk.
Bij het eerste spel moest de kop van de slang de staart van de andere slang aantikken en dat was vooral voor de boys uit Italië heel moeilijk. Toen we de slangen korter maakten ging het al stukken beter. Daarna werd het een salamander-gevecht. Je moest namelijk je tegenstander uit evenwicht brengen terwijl je je rechtervoet niet mocht bewegen. Het eerste potje deden jullie heerlijk zelfstandig en ging zo goed dat we er ook nog een competitie aan plakten. Yanghe, Adam, Martin en Bulcsû kwamen allevier in de finale, maar ook daarna bleef iedereen het gewoon voor de lol spelen.
Na de limo met pennywafels ging de helft van de groep naar binnen om slangen en salamanders van pijpenragers en wol te maken. Al gauw vloog de wol je om de oren, maar uiteindelijk werden het vooral veel gave slangen. De andere groep deed een heerlijk onmogelijk spel. Iemand in de kring moest een bal op de hand houden en de andere kinderen moesten dan proberen om de bal met andere ballen eraf te gooien.
Na een half uur wisselden we en werden er toch ook mooie salamanders gemaakt in de wollige chaos.