St.Joris en De Draak.

24 april 2021.
St.Joris en de Draak opkomst.
Vandaag werd Tudor geïnstalleerd en daarna liet hij ook zien dat hij ook heel goed Baloe kon vangen.
Ook Piëtro en Emirhan mochten Baloe vangen en daarna gingen we het bos in.
St. Joris en de Draak zijn allebei heel sterk en dat deden we na met een heel nieuw spel. Je ging met de ruggen naar elkaar toe staan, boog voorover en hield vervolgens de ander zijn of haar handen vast.
Vervolgens moest je elkaar dan over een touw trekken en dat ging nog niet makkelijk. Eerst deden we het in kleine groepjes en daarna mochten jullie één tegen één. Jullie armen zullen nu wel iets langer zijn…..
Bij het tweede spel moest je echt nadenken, want al strijdend moest je hele ploeg zich terugtrekken om in veiligheid te komen. Drie groepjes hadden heel goed geluisterd, maar één groepje kreeg het voor elkaar om naar voren te lopen in plaats van naar achteren. Gelukkig kon Yannick ze het nóg een keer uitleggen.
De echte strijd kwam nu met een strategisch kaartjesspel. St. Joris kon de Draak verslaan. De Draak kon De Schone Dame verslaan en De schone Dame kon Joris verslaan. Extra moeilijkheid was dat er vier kleuren kaartjes waren, maar dat weerhield jullie er niet van om de strijd goed aan te gaan.
Het laatste half uur was bestemd voor een klein maar fijn St. Joris kampvuur met Discokoeken, het Be Pals lied en een prachtige afsluiter in de vorm van “ Boem, Tjikke, Boem “.
Yeva en Charlotte gaan ook mee op avontuur in Wassenaar en dat is natuurlijk ook super.
Je kunt je nog opgeven tot zaterdag 1 mei !