De Hollandse Opkomst.

1 mei 2021.
De Hollandse Opkomst.
De Hollandse Opkomst begon onhollands, want er was geen regen…..
We begonnen met een Levend Ganzenbord door het bos met allerlei maffe opdrachten. Zo moest je rollen als een opgerold tapijt, gedichten maken, paaseitjes eten, dansen als een nijlpaard, het clubhuis natekenen, met wc-rollen gooien en nog veel meer.
Na een drie kwartier waren er al drie groepjes binnen en toen konden Mirjam en Valerie jullie met een ander spel enthousiast maken. Wat heet enthousiast, jullie vonden het frisbee werpen helemaal te gek en waren er ook heel goed in. Op een krukje stond een fles water en die moest je dan van een afstand steeds met de frisbee er af gooien. Als de fles leeg was had je gewonnen. Jullie gooiden zo hard dat wij dachten dat de verf van de Appel deuren zou afbladderen en ook Bert kreeg een paar frisbees om de oren.
Na de limo was het tijd voor een spelletje, wat wij nederlanders eigenlijk een Olympische sport vinden, namelijk het aloude Zaklopen. We deden een estafette, een wedstrijd één tegen één én we liepen zak in een grote puinzak. Dat laatste vonden jullie helemaal top en daar genoot Mirjam dubbelop van, want zij had dat spel verzonnen.
Na de opkomst vertelden Yeva en Charlotte dat ze ook graan welp wilden worden bij onze Scoutinggroep en dat is natuurlijk heel natuurlijk.