De Hamer van Thor.Deel 1.

De Hamer van Thor Avontuur Logboek.

Kennen jullie de uitdrukking “Die nemen ze ons nooit meer af “ ?
Nou dat kunnen we echt zeggen van ons kamp zonder overnachtingen.
Zonder corvee-beurten, heimwee of rustuurtjes vlogen de dagen voorbij. Al onze favorieten zoals Vlaggenroof, Levend Stratego, De Sportdag, vuurtje stoken, Avondspel, enzovoort kwamen goed aan bod, met als hoogtepunt een avontuurlijke kanotocht door Wassenaar.
We moeten ook de ouders een compliment geven, want die brachten de Woudwachters toch weer elke dag naar het kampterrein en het vervoer werd onderling prima geregeld.

De leiding vond het helemaal fantastisch met jullie en we bleven dan ook maar zeggen wat een gave groep jullie zijn.

Donderdag 13 mei.

De ochtend.

Na het hijsen van de vlag gingen we naar de kampvuurkuil, waar Thor ons kwam vertellen dat de dwergen Brokkr en Eitri zijn hamer terugnamen. Deze twee hadden de hamer zelf gesmeed, dus Thor kon ze niet tegenhouden. Gelukkig waren er wel mogelijkheden om de hamer weer bij Thor te krijgen, maar dan moesten de welpen toch echt gaan meehelpen om dat waar te maken.
Allereerst gingen we vakduwen met een extra handicap, jullie kregen namelijk handschoenen aan zodat je elkaar niet kon vastpakken. De strijd ging er heftig aan toe en er vlogen ook regelmatig welpen over de zijlijnen. De Hulk zou het niet beter hebben gedaan.
Daarna gingen we proberen om net zo goed boog te schieten als Hawkeye. De eerste schoten waren allemaal mis, maar het ging al snel stukken beter.
Hierna hadden jullie vrij spel waarin jullie meteen het bos en het terrein gingen verkennen of lekker in de hangmatten gingen chillen.
De lunch deden we lekker buiten in de zon, iedereen had een speciaal lunchpakketje meegenomen met de lekkerste gerechten er in. We zagen rijstgerechten, pastaschotels en nog veel meer, dat was misschien wel handig, want voor de kanotocht in de middag kon je wel wat energie gebruiken.