De Hamer van Thor.Vrijdag.

Vrijdag 14 mei.

De ochtend.

Op vrijdagochtend was iedereen om 10 uur weer fris en monter op het kampterrein. De meesten gingen meteen ergens spelen, het bos in, de hangmatten in of het vuur weer opbouwen.
Deze vrije tijd werd zo goed besteed dat de leiding besloot om nog maar een bakkie te nemen.
Om elf uur was het dan toch echt tijd om te beginnen met een heerlijke pot Vlaggenroof. De vlaggen kregen een vrije zône om zich heen en Flavia kreeg iets speciaals omdat ze niet mocht rennen. Zij mocht je met een Nerf-Gun afschieten, maar zij mocht dan weer de Vlag niet pakken.
Er werd heel goed gespeeld en of jullie het geloven of niet, iedereen hield zich echt aan de regels.
De groep van Giovanni had een speciale truc, zij verdedigden een loze plek en dat ging een half uurtje goed. Bagas had als eerste de vlag veroverd, maar kwam helaas ten val over een hekwerkje. Hij moest echt bekomen van de schrik en daar maakte Thomas aan de andere kant goed gebruik van, want hij veroverde daar de vlag. Het maffe was, dat de andere Tomas eigenlijk op ongeveer dezelfde tijd ook de Vlag had gepakt van de andere partij. Hij werd echter op de helft van het terrein weer heroverd. Uiteraard kwamen daarna de discussies op gang over de winnaar, maar alle leiding was unaniem in het aanwijzen van de winnende partij.
Na de limonade en koek wilden jullie weer graag vrije tijd en eigenlijk hadden jullie dat wel verdiend.
In dat uurtje vrije tijd kon je ook lasergamen, met de Nerf guns en met Diabolo’s spelen.
Op de heuvel probeerde Yannick zich staande te houden, want er waren heel wat welpen die hem wel eraf wilden gooien. Dit werd een onwijs leuk spel, waarbij af en toe wel wat tanden door de lucht vlogen.
Nu iedereen weer lekker was uitgeraasd, konden we mooie nieuwe Mjollnirs maken. Eigenlijk werden jullie hamers nog mooier dan die van Thor en het mooie was, die weken ook niet meer van jullie zijde.

Vrijdag middag.

Een speurtocht mag natuurlijk niet ontbreken op “kamp”. Marc had een hele mooie uitgezet die kris-kras door het waterrijke bos liep. Onderweg moesten jullie ook opdrachten doen zoals kikkererwten ver weg spugen, rebussen maken, lummelen en “Beer Pong “ spelen. De groepjes maakten er een leuk uitje van en zo vloog de middag voorbij.