De Hamer van Thor.Zaterdag.

Zaterdag 15 mei.

Zonder hamer moest Thor toch in conditie blijven, wij trainden met hem mee.
Het hamer gooien ging als volgt, je kon punten halen met het zo nauwkeurig mogelijk gooien van de hamers. Buiten het veld had je pech en kreeg je geen punten.
Zelfs niet als je de leiding raakte….
Ook het spijkerslaan was een combinatie van kracht en precisiewerk en vooral niet op je vingers slaan was het motto.Bij het Noorse Kniegevecht ging iedereen écht los. Bij het laatste moest je elkaar proberen onder de knie te raken met een Pool Noodle en dat vergde veel tactiek.
Er was maar één manier om weer op krachten te komen en dat was met het roosteren van heerlijke marschmellows. We zagen ze van pikzwart tot mooi lichtbruin, maar ze gingen allemaal op, net als alle kaakjes.

Daarna kwam de Hulk ons vertellen dat we een speciaal Levend Stratego moesten gaan spelen. Elke ploeg had vier Powercards en pas als die veroverd waren, had je gewonnen. Ondanks de regen werd er volop gestreden. Voor Flavia hadden we weer een aparte spelregel, als zij je naam riep, moest je wel naar haar toekomen. Één ploeg had als slimmigheidje dat ze de Powercards steeds verwisselden en zo konden ze uiteindelijk het spel winnen.

Omdat het maar bleef regenen, konden we onder de beschutting van een gigantische boom toch nog
Steen, Papier en Schaar spelen en we sloten af met De Strijd Om De Inktvis.

Ook in de avond bleef het regenen, dus moesten de plannen wat veranderd worden. Eerst deden we binnen allemaal Gezelsschapspelen, van Monopoly tot dammen en van Twister tot HallieGallie en daarna deden we een leuke loterij waarbij er voor iedereen een prijs was.
De Barbecue was ook een groot succes met de lekkerste hamburgers en shaslicks die we ooit gegeten hadden. De sateetjes waren op voordat je pindasaus kon zeggen en het toetje was natuurlijk het spontane dansfeestje dat na het eten ontstond.

Deze zaterdag bleef iedereen tot tien uur, dat betekende natuurlijk dat we ook een Avondspel konden spelen, en wat voor één.
Vier teams hadden ieder een afgebakend gebied in het bos. Daar moesten andere teams een satéprikker met hun kleur in prikken. Als je leven echter werd afgepakt, moest je eerst een nieuw leven halen. Flavia was de Black Widow, als zij je bescheen met haar zaklamp, moest je je leven ook inleveren. Het is onmogelijk om op te schrijven hoe gaaf dit spel ging. Jullie zaten er helemaal in en waren natuurlijk heel bang voor de Black Widow.

Het was de afsluiter van een echte Be Pals scouting-dag , met een extra bedankje voor de hulptroepen, Mirjam, Leo, Roger, Patricia en Lisetta.