Hutten bouwen. Deel 2.

17 juli 2021.
Hutten bouwen. Deel 2.
Op deze extra opkomst wilden we jullie wens om verder te gaan met de hutten in vervulling laten gaan en dat is ook goed gelukt. Jullie mochten zelf groepjes maken en daarna gingen jullie aan de slag. Sommige welpen gingen verder met hun vorige hut en sommige welpen maakten een compleet nieuwe. Ook werd de hut met van alles opgepimpt, zoals stukken schors als dak.
De oude hut van Isabella, Siobhan, Irene en Szonja was helemaal verdwenen, maar zij vonden al snel een andere mooie plek. De hut van Logan, Yanghe en Adam was er echter nog en die was ook mooi begroeid.
Het zagen leek veel makkelijker te gaan omdat het hout aardig droog was en daar profiteerden ook Jo en Bruce van, want die zaagden echt de dikste bomen. We zijn ook heel blij dat we de EHBO-doos niet hebben hoeven te gebruiken…….
Benjamin had vandaag zijn vriendje Ruben meegenomen en die hadden meteen een wereldplek gevonden voor hun hut. De hut van Louis, Tomas en Bulcsu was al aardig opgebouwd, omdat ze daar na de opkomsten vaak aan gewerkt hadden, maar ook hun vrienden Tudor en Ignas mochten vandaag meebouwen. Giovanni, Arthur en Thomas hadden groot overleg in de boom met drie vertakkingen, want hun oude hut was eigenlijk al af.
De hut van Yeva, Charlotte en Lina had een extra bonus, want die werd gemaakt tegen een echte klimboom.
Voor de inwendige welp waren er vandaag de Bastognekoeken en de Odekoeken, die konden worden weggespoeld met ijskoude limo of water.
Net op het moment dat de leiding dacht dat dit de gaafste opkomst van het jaar zou worden, gingen wat oudere jongens toch weer even in de “ verveelstand “ en daarom mochten ze van ons tien minuten tot “ inkeer “ komen.
We eindigden gelukkig in een prima Scoutingsfeer met hutten die écht af waren en daar hielp de snoeppot natuurlijk ook een beetje bij.