De Eerste Opkomst.

4 september 2021.
De Eerste Opkomst.
Vandaag was het natuurlijk een hele speciale dag, want alle onderdelen draaiden weer op hun oude vertrouwde opkomsttijden. Wij begonnen  knallend met een hele reeks Partypoppers die het terrein omtoverden in een echt festival.
We openden vandaag met 26 kinderen waaronder nieuweling Levi, die zich meteen al helemaal thuis voelde. Na een uurtje kwamen er nog veel meer Woudwachters bij en waren we bijna compleet….
In het bos gingen we naar de open zandvlakte en daar speelden we eerst een spel met Jacala de krokodil. Twee welpen waren krokodillen die in een vijver lagen. De andere kinderen waren de dieren die water gingen drinken bij de vijver. Zodra de leiding echter riep dat avond viel, mochten de krokodillen de andere welpen gaan tikken voordat ze op een veilig plekje waren. Het werd lekker fanatiek gespeeld en eerlijk is eerlijk, Bor en Matti waren vandaag niet te tikken.
Het tweede spel werd Pylonnenroof. Als je nummer genoemd werd moest je zo snel mogelijk de Pylon pakken en in je eigen hoepel zetten. Je moest echter wel uitkijken, want zodra je de pylon had gepakt mocht de andere welp, met hetzelfde nummer, je aftikken.
Bij dit spel waren er ook een paar onverwachte winnaars en dat maakte het extra leuk.
Na twintig minuten chillen in de speeltuin, gingen we traditiegetrouw weer iets lekkers maken op de eerste opkomst. Dit keer mochten jullie je eigen wentelteefjes maken. Voor sommige welpen was dit een totaal nieuw gerecht, maar na het eerste hapje hoorde je meteen hele tevreden geluiden en sloten ze aan voor een tweede wentelteef.
Vandaag hadden ook de Bosgeuzen en het Phoenixvendel opkomst. Zij verzorgden ook wat entertainment met een onwijze pot “Hollandse Leeuwen” en daarom lieten we ze later ook maar wentelteefjes mee bakken.
Het was een échte Be Pals Scouting middag, perfect om het seizoen mee te beginnen.