De Overvlieg Opkomst.

11 september 2021.
De Overvliegopkomst.
Vandaag namen we heel gepast afscheid van een stel hele bieke welpen. Giovanni, Zeno, Thomas, Yanghe, Logan, Bagas, Adam, Bulcsu, Matti, Marnix, Nikolas en Francesco, we zullen jullie missen !
Bij het Overvliegen horen natuurlijk scheerschuim, vla, snoep en groene zeep met water en daar was op deze zaterdag geen gebrek aan. We begonnen met de klassieker : Scheerschuim meppen.
Je kreeg een dot scheerschuim op je hand en daar moest je tegenstander heel hard op slaan en dan vloog de scheerschuim inderdaad iedereen om de oren.
Hierna gingen we elkaar geblinddoekt vla met zure wormen voeren en daarbij kwam er meer vla in je oren dan in je mond, maar iedereen had ongebreidelde lol en dat is natuurlijk ook heel belangrijk.
Sommige kinderen gebruikten niet eens hun lepel, maar schepten de vla gewoon met de hand uit de bakjes……
Met de Verkenners er bij mochten de Overvliegers tot slot via de groene zeepbaan van Valerie afscheid nemen van De Woudwachters. Alle twaalf deden ze dat op een unieke manier, maar het zijn dan ook unieke Scouts.
Met de overgebleven Woudwachters gingen we nu het bos in, niet naar onze vertrouwde plek, maar naar een nieuwe gave spot. Hier deden we een Jungleboek Levend Stratego. De bedoeling was om al je fruitkaartjes over te brengen naar de leiding van de tegenpartij en daardoor kregen we een hele aparte score. De partij van Marc had namelijk de meeste punten gescoord, maar de partij van Patricia, met bijna alle meisjes er in, had één fruitkaart meer weten over te smokkelen en zo werden ze dus de winnaars.
Na de limonade met wafels, kon iedereen zijn of haar programma ideetjes nog vertellen en daarna was iedereen wel toe aan een douche.