Open Buren Dag 2021.

25 september 2021.
De Open Buren Dag 2021.
Wat een onwijs gave dag ! De ochtend begon al meteen met de gezelligste inschrijfrij allertijden en met een spelletjesblad in de handen gingen alle welpen, bevers, scouts en vriendjes en vriendinnetjes alle bieke posten af. Dit jaar waren die niet alleen “bemensd” door de leiding, ,maar ook door ons Exploreronderdeel de Dhaulaghiri én ouders én vrijwilligers.
Het springkussen trok weer veel aandacht en Valerie zorgde er wel voor dat je alle hoeken van dat kussen zag. In het Woudwachters/Zonnestralen lokaal kon je een speurtocht doen, maar niet in stilte, want in het verkennerslokaal kon je de hele dag door ballonnen darten.
Bij de pannenkoekenstand misten we natuurlijk onze oude vertrouwde crew, maar Jan zag er op toe dat Julia en Bas zich het apeschompes bakten voor jullie.
Onlangs hoorden we van wat leiding dat knutselen niets voor hun onderdeel was. Arianne en Zoë kregen echter iedereen aan de knutsel en daarbij zagen we écht hele originele dingen zoals een zelfgemaakte koptelefoon.
Lekker centraal stond natuurlijk de kampvuurkuil waar je weer de heerlijkste marschmellows kon roosteren en daarnaast vond je het twister, het labyrinth, het airhockey én niet te vergeten een recyclekwis. Buiten het terrein stopte het niet, want natuurlijk kon je weer snoepsjoelen en het King Louisspel spelen. Vandaag kregen ook de kinderen die hem nog niet hadden een “I love Be Pals badge” als troostprijs.
Voor de ouders was er dit jaar een informatie-corner, bemand door Tom, de vader van vele leden.
Al die leiding met explorers konden dit alleen een hele dag volhouden door de gigantisch goede catering van Merel en haar moeder die de lekkerste broodjes maakten en iedereen voorzagen van thee en liters koffie.
In de ochtend waren er wel wat Woudwachters, maar in de middag namen de Woudwachters, net als vorig jaar, het terrein weer in handen. We zagen jullie overal en dan ook vaak nog voor de tweede keer.
We zeggen het gewoon nog een keer :
Wat een onwijs gave dag !