De Dierendag Opkomst.

2 Oktober 2021.
De Dierendag Opkomst.
Wij vinden het hartstikke gaaf dat Marente, Eniko, Milo en Levi vandaag lid wilden worden van onze negentigjarige Scoutinggroep. Met jullie er bij wordt het een fantastisch Jubileumjaar.
We gingen voor het eerst in lange tijd weer binnen openen en dat kon je merken ook, want sommige Woudwachters wisten niet eens wat ons lokaal was. Met de ouders er bij pasten we precies en we genoten écht van hoe de belofte met een grote glimlach werd opgezegd. Heel bijzonder was natuurlijk dat oud-welpenleider Fred zijn eigen kleinzoon Levi de groepsdas kon omdoen.
Ook Valerie zag er kikke uit in haar groene bloes en zij voorzag Marente van haar das.
Ondanks de regen vonden we het toch gepast om Baloe te gaan vangen, want we zijn nu éénmaal een onderdeel vol tradities. Het kleed werd steeds zwaarder door de regen en ook Baloe werd drijfnat…..maar er werd geen pret…..gedrukt !
En toen was het tijd om te kijken of jullie er klaar voor waren….eerst deden we voorzichtig Hollandse Leeuwen met aftikken, maar dat ging zo goed dat het tweede potje ouderwets werd gespeeld met het optillen.
Voor de volgende twee spelletjes gingen we weer het bos in. Het spel waarbij de geblinddoekte Heks je in een dier veranderde was razend populair en iedereen wilde wel een keer de Heks zijn.
Jullie wisten ook een hoop van dieren en dat lieten jullie zien bij de kwis waarbij je moest aangeven waar een dier leefde. Soms waren er meerdere antwoorden mogelijk en soms kozen jullie voor een onmogelijk antwoord.
Terug in het clubhuis mocht iedereen een bordje pepernoten opeten zonder handen, inderdaad, net als een hondje. Het leuke was dat er ook een hoop welpen hun drinken gingen opdrinken zonder handen.
Inmiddels kwam er zoveel regen naar beneden dat wij het Kippentikkertje moesten vervangen door een spannende “Hups” competitie. Lina, Bor en Martin eindigden in de Finale en Bor werd uiteindelijk Kampioen “Hupser”.