Bakken met Baloe.

16 oktober 2021.
Bakken met Baloe.
De Herfstvakantie begon Woudwachterswel met zonnestralen en zo schitterend werd deze opkomst ook.
Vandaag installeerden we Phillip en na de welpenbelofte mocht Louis hem onze das omdoen.
De Bakopkomst begon met het maken van een Tiramisu met vers fruit én vers sap. Eerst klopten jullie de slagroom en de mascarpone en tegelijkertijd werd ook de witte chocolade geraspt en toen was het lange vingers in de sap dippen en laagjes maken.
Normaal doe je dit in een grote schaal, maar Marc had al voorzien dat jullie de Tiramisu graag mee wilden nemen naar huis en daarom mocht iedereen het in een eigen bakje maken. We willen wel graag weten of het lekker was !
Hierna werden er drie heerlijke kommen beslag gemaakt voor muffins. Het beslag was zo lekker dat alle kommen daarna ook nog werden leeg gelikt. ( Dat gebeurde trouwens ook met de slagroom/mascarpone mix……)
Omdat de muffins een half uurtje in de oven moesten, konden we nog even lekker uitwaaien in het bos terwijl Patricia en Valerie het wafelbeslag alvast maakten.
Levi wist een mooie plek voor een spel en Benjamin stelde voor om Buskruit te spelen. Dat wilde iedereen wel en in Inês hadden we een hele goede zoeker. Toen ze echter zo’n tien kinderen had afgebuut kwam Tudor schitterend uit de bosjes tevoorschijn om de bal weg te schoppen….en toen was iedereen weer vrij. Hierna ging Marilia meehelpen met zoeken.
Het tweede spel viel ook heel goed in de smaak, het werd een soort mini vakduwen. Twee welpen stonden met de armen over elkaar in de kring en dan moest je elkaar uit de kring proberen te duwen.
Eigenlijk wilden jullie dit meerdere rondes spelen, maar het was nu toch écht tijd om wafels te gaan bakken.
We hadden een recept met roomboter én basterdsuiker, dus de wafels kon je meteen uit de wafelijzers opeten. Dat zag er trouwens heel gezellig uit op ons welpengroene picknickveld.
Lina en Pepe leverden hun Clubactie Lotenvel al in en bij het sluiten kregen jullie allemaal een unieke Be Pals Jubileum dasring, kortom, het was de start van een Herfstvakantie om nooit te vergeten.