Sportopkomst rond De Raadsrots.

23 oktober 2021.
Sportopkomst rond De Raadsrots.
De wandeling naar De Raadsrots was al kikke op zich en nieuweling Jonah voelde zich meteen op zijn gemak bij De Woudwachters. Mirjam zorgde er weer voor dat we veilig konden oversteken en daarna mochten jullie zelf teams maken. Het werden een meisjesteam en een jongensteam, maar dat maakte jullie niet minder fanatiek. Bij Valerie en Patricia werd er Flessenvoetbal gespeeld. Je moest de fles water van je tegenstander omschoppen en het team wat het meeste water overhield, had gewonnen. Het speelveld was midden in de speeltuin, dus je moest ook om de toestellen heen dribbelen, echt gaaf dus.
Bij Bert en Mirjam deden jullie Tag-Rugby. Je kreeg een riem om met twee linten. Als er lint was afgepakt, mocht je nog wel de bal afspelen, maar niet meer lopen. Punten kreeg je door de bal achter de achterlijn op de grond te drukken. De potjes gingen echt super heen en weer en allerbelangrijkst, héél sportief.
Bij het volgende spel waren de teams weer gemixt, jongens en meisjes dus. Valerie gaf het aloude Pylonnenroof een extra “Boost” met een paar spelregels die het spel écht heel spannend maakten.
Zo kwamen de teams steeds om en om aan de beurt en mocht je ook zelf bepalen welke pylon je pikte en welke tegenstander je wilde tikken. Het mooiste was ook dat als er een pylon achterbleef, het team die toch nog moest veroveren.
Hierna mochten jullie lekker chillen met limonade en wafels, sommigen hingen in de grote hangnetten en anderen zochten weer een bankje op.
De bijna finale van de Sportopkomst, was een Zakloop evenement met heel veel verrassende uitslagen.
Bij het zaklopen gaat het namelijk niet alleen om snelheid, maar je moet natuurlijk ook wel overeind blijven ! Zo kukelden een heleboel koplopers toch over een polletje, waar anderen daar over heen sprongen.
De echte finale was natuurlijk de “Boter,Kaas en Eieren” competitie. Hierbij werd natuurlijk niet gerend, maar de hersenen deden wel een marathon.
Met Marilia die de bolderkar op volle snelheid naar het clubhuis trok, liepen we weer moe, maar zeer voldaan terug.
Vandaag waren jullie de leukste welpenhorde van Nederland !