Pionieren.

13 november 2021.
Pionieren.
Net zo goed als pionieren een traditie is bij Scouting, is een regenbui dat ook bij De Woudwachters.
We begonnen met een paar potjes van een Duwspel wat we al weken wilden doen. Dit keer moest je in tweetallen proberen elkaar tegen de leiding te pletten en daarna deden we dat ook nog in drietallen. Het grappige was dat de iets kleinere welpen in het voordeel waren omdat hun zwaartepunt veel lager lag.
Daarna gingen we in vier groepjes Pionieren. Je kon met de Driepootsjorring een échte grote driepoot maken en met de bezemstelen oefenden we de kruissjorring. De basisknopen van onze hobby zijn natuurlijk de Mastworp, de Platte Knoop en de Schootsteek en die werden voortreffelijk gedaan. Met de Schootsteek maakten jullie ook je eigen touwtrektouwen die meteen werden uitgeprobeerd. Tijden het mini-pionieren hadden jullie ook meteen door dat al die knopen ook hiervoor gebruikt konden worden. Omdat het bamboe echter wat glad was mocht je de verbinding ook verstevigen met plakband. Als er wat tijd over was kregen jullie stokvecht les van Mirjam of jullie kozen zelf knopen uit het Knopenboek om na te maken.
Jullie hadden meteen de wens om ook een keer een grote constructie te maken zoals een tafel of een klimrek. Dat is een heel goed idee voor het voorjaar.
Vandaag hadden we ook een kijker en dat was Davey en hij liet zien dat hij goed bij de Woudwachters past, want ook hij trok zich niets aan van de regen.