SpelExpert Zaterdag.

27 en 28 november 2021.
Het SpelExpert Weekend. ( Zonder overnachting.)
We zijn op de helft van een heerlijk tweeluik. Op zaterdag kregen we natuurlijk weer van doen met onze grootste vriend….De Regen, maar met de SpelExpert zonnehoed op begonnen we vrolijk aan een tocht door het bos naar die goede oude plek waar herinneringen worden gemaakt.
Het eerste spel was een spannend potje Ratten en Raven. Het lukte geen van beide teams om het andere team helemaal af te tikken, maar het was wel hartstikke gaaf om jullie het zien te proberen.
Bij Het Kleurenspel viel er zoveel regen op onze hoofden dat we even dachten dat we het spel in het zwembad deden. Elk groepje moest steeds zo snel mogelijk acht artikelen zoeken in acht verschillende kleuren. Dat leek makkelijk, maar bij de volgende rondes mocht je niet meer hetzelfde artikel pakken. Alle groepjes lieten zich niet kisten en verzamelden steeds de volle mep.
Doorweekt als een stapel vatendoeken gingen we binnen drinken en koekjes eten. Milo had hele lekkere meegenomen, dus die gingen allemaal op.
Nu mochten jullie je Spelexpert hoedje voorzien van kikke pins in allerlei vormpjes, dit werd gewoon een reuzegezellige activiteit.
Dat jullie bovenkamers ook goed ontwikkeld zijn, bewezen jullie met het Alfabetspel. Vier groepjes kregen ieder honderd houten letters en daarvan kon je woorden leggen. Hilarisch waren de woorden zoals “Friekendell”, maar het woord “Welpenbelofte” vonden we toch wel de winnaar.
Hierna was het al aardig donker geworden, dus de Woudwachters die een zaklamp hadden konden die goed gebruiken in het donkere bos. We sprokkelden aanmaakhout voor ons kampvuur en hadden al snel een kruiwagen vol. Uiteraard gingen jullie je daarna meteen opwarmen bij jullie vuur !
Het avondeten vonden jullie “Yummy” en smaakte iedereen goed, alhoewel sommige welpen het wel pittig vonden, maar die pit hadden we juist nodig voor de rest van de avond.
Het SpelExpert avondprogramma deden we in drie groepen die rouleerden tussen de Bordspelkamer, de Videogamesroom en het Nerfschietfestijn. Onze Laserguns konden helaas niet tegen de kou en vocht, maar het moet gezegd, niemand klaagde daarover.
We zagen jullie onderling met iedereen spelen en het was ook gaaf om te zien dat écht iedereen gigantisch ver kwam met de Video Games Levels. Het waren allemaal klassiekers, maar dat waren het Mikado en Jenga natuurlijk ook.
We eindigden met een SingSong in onze nieuwe kampvuurkuil, waarbij iedereen zich de longen uit het lijf zong en soms ook niet meer bijkwam van het lachen om die maffe Scoutingliedjes.
Met een opwarm-sinterklaaskadootje als kers op de taart ging iedereen om tien uur weer huiswaarts om lekker na te genieten van een mooie, natte, dag.