SpelExpert Zondag.

27 en 28 november 2021.
Het SpelExpert Weekend.
Zondag.
Om het in goed nederlands te zeggen : “ It would become a great day…..toch… “
Bij binnenkomst mochten jezelf vermaken met de Videogames, de Nerf’s en de Diabolo’s. Dit ging écht heel relaxed en was gewoon reuzegezellig. Na een uurtje begonnen we ook met het maken van een eigen Bordspel. Jullie hadden waanzinnige ideeën en hele leuke opdrachten. Alles werd ook letterlijk uit de kast getrokken om de speelborden te versieren. Ook de pionnen werden niet vergeten en we zagen ook onze limobekers die vastgeplakt werden op het bord én opgeblazen ballonnen.
Ondertussen kwamen er heerlijke geuren uit de keuken, want SpelExpert Valerie was haar niet te versmaden pannenkoeken aan het bakken.
Om klokslag 13.00 uur gingen we met z’n allen om een lekker vuurtje zitten in onze nieuwe kampvuurkuil en toen was het smikkelen en smullen geblazen. We kregen ook bezoek van onze huisraaf die we een eigen bordje met pannenkoek gaven.
Die pannenkoeken met stroop, poedersuiker en soms met spek waren een prima bodem voor het aansluitende krachtspel. Vier of vijf welpen moesten in stervorm op de grond gaan liggen in het lokaal en dan inhaken met de armen. Een andere welp moest dan proberen om iemand los te trekken. Het werd gieren en brullen, want ook al lukte het je om iemand weg te trekken, dan nog nam je soms de hele cirkel mee.
Op dit weekend mocht de klassieker “Moordenaartje” natuurlijk ook niet ontbreken. De manier waarop jullie doodvielen was weer lekker ouderwets met veel bombarie, maar dat maakte het wel heel leuk.
Hierna deden we “Drie Is Teveel” , maar dan net even anders. Normaal moet je van achteren aansluiten. Omdat dit nogal eens verwarring bracht, besloten we om vooraan aan te sluiten en dat bleek een gouden greep, want het werd een super renspel. Soms dachten we dat de tikkers moe waren, maar dat was meestal tactiek én heel belangrijk, jullie snapten het spel allemaal heel goed.
In het laatste gedeelte van ons weekend speelden jullie je eigen Bordspelen of jullie verfraaiden ze en toen was het alweer tijd om af te sluiten.
Iedereen kreeg het SpelExpert insigne en Pepe verraste alle welpen met een familiezak popcorn….per persoon !