Sinterklaas Cluedo.

4 december 2021.
Sinterklaas Cluedo.
Iemand had de zak met pakjes gestolen en er waren negen verdachten. Op drie Posten konden jullie aanwijzingen krijgen over de dader en daarom waren jullie lekker fanatiek met de activiteiten, ook al viel er af en toe een drupje regen…..
Bij verdachte Stuiter deden we een spannend potje trefbal, waarbij je als je af was er toch weer in kon komen door een opdracht te doen bij Fleur Kleur of Bas Bos. Bij Fleur moest je dingen uitbeelden en bij Bas moest je dikke bouten en moeren in elkaar draaien en dat was nog niet makkelijk met een natte bout. Bij Professor Plof moest je chemische suikerklontjes smokkelen en bij Sterre en Noa liepen jullie op blokken door de blubber. Hierbij bleef iedereen wel goed op de been en jullie werden na elke ronde steeds sneller en behendiger op die maffe dingen. Met Rozemarijn, Stanley Stekker en Rebbel kwam ook de zon weer opdagen op onze opkomst. We deden Poortjesbal waar jullie maar geen genoeg van kregen.
Toen alle opdrachten gedaan waren moesten de hersenen gaan werken en jullie hadden al gauw door dat het eigenlijk niemand anders kon zijn dan Bas Bos.
Toen hadden de kinderen bij het raam ineens een vreemdeling in het zicht met een mijter op en een staf in de hand. Inderdaad, ook dit jaar kregen we bezoek van de enige echte Sinterklaas met drie vrolijke Pieten. De Sint had een spijtbrief gekregen van Bas Bos en hij kon ons dus vertellen dat de kadootjes weer in zijn bezit waren, maar eerst moesten we dansen en zingen en dat ging eigenlijk wel vanzelf. Zelfs Het Phoenixvendel zong mee en dus konden de Pieten al gauw de kadootjes uitdelen. Nadat we de Goedheiligman hadden uitgewuifd mochten jullie eindelijk de pakjes openmaken en het Pakjesteam had het dit jaar weer goed gedaan, want de handschoenen met lichtjes er in waren een voltreffer.