Opkomst met OE.

11 december 2021.
Opkomst met OE.
Vandaag was onze een opkomst zonder regen, maar toch begonnen we met het onvervalste Scoutinglied “I am singing in the rain “. Met gebaren er bij natuurlijk.
Jonah en Daniël werden geïnstalleerd en mochten na de belofte ook elkaar de das omdoen.
Bij het Baloe vangen gebeurde er iets wonderbaarlijks, want Baloe werd ook écht opgevangen en dat gebeurt niet vaak.
Het eerste spel met de schildpad was de KrisKrasRace. Als aap of beer moest je een schildpad kriskras door poortjes naar het einde van de rij brengen. Flavia had een goede tactiek en deed het kruipend, want dan hoefde ze niet steeds te bukken. Jullie snelheid was trouwens wel OK, maar bij het teruggeven van de schildpadden naar het begin van de rij, verloren jullie weleens wat tijd….
Hierna gingen we naar de viersprong in het bos voor een paar hele gave potjes “op de staart staan”.
Vier welpen kregen een lange staart van vijf meter van rood/wit lint. Na het startsein moesten ze hard wegrennen en de rest van de welpen moest dan proberen om op de staart te gaan staan. Afgebroken stukken waren natuurlijk het bewijs. Iedereen deed lekker fanatiek mee en als echte Woudwachters stonden jullie allemaal te popelen om een keer de staart om te hebben.
De limonaderonde hadden jullie daarna wel nodig en dit keer deden we ook maar een dubbele koekjesronde, want het was gewoon OE-gezellig.
Deze zaterdag deed ook Liam mee van De Speurders en samen met hem gingen we in het Speurderslokaal de Schildpaddenrace houden. Je ging met je buik op een verhuishondje liggen en dan moest je zo snel mogelijk heen en weer. De races waren superspannend en Milo zorgde er voor dat er goed gestart werd op zijn : “ Klaar af “.
Inês en Bor waren de allersnelsten en net als bij Max Verstappen en Lewis Hamilton waren er wat discussies over de race.
Het laatste schildpaddenspel deden we in Slow Motion. We noemden iets op wat je eerst op gewone snelheid moest uitbeelden, bijv. tennissen, en na het commando “ Slow Motion “ moest je dat dan ook daadwerkelijk in Slow Motion doen.
Aan het einde van de opkomst mocht Nest Paars als eerste grabbelen, want ze hadden de Nestwedstrijden gewonnen. Ook degenen die net zoveel punten hadden mochten iets uitzoeken.
Omdat we de Grabbelkoffer nog niet dicht kregen, mochten ook alle andere welpen iets uitzoeken, gewoon omdat we jullie de leukste welpenhorde van Den Haag vinden.