Kerstfeest in de Jungle.

18 december 2021.
Kerstfeest in de Jungle.
Het hele clubhuis gonste de ganse dag van het Kerstgebeuren. Een Kerstlunch bij de Speurders, Mieke als Kerstkado bij De Babbelaars, De Zonnestralen dansend op alle Kersthits die er zijn, een zeer sjiek gebeuren bij Het Phoenixvendel, een onwijs gave Oudjaarsduik van onze Bosgeuzen en natuurlijk een super Kerstfeest in de Jungle bij De Woudwachters.
Nadat Pepe iedereen een Kerstmuts had gegeven met lampjes er in, gingen we ons bos in om “Kerstboompje Verwisselen” te spelen. Razend spannend, want jullie kozen je eerste boom op de gekste plekken. Uiteindelijk lukte het toch zeker drie welpen om nooit af te zijn.
Ons tweede spel deden we in de speeltuin, want je moest namelijk Kerstversiering van elkaars rug afpakken en in de speeltuin kan je je rug natuurlijk heel goed verdedigen. De hele horde liep zich het apeschompes, want het was ook een beetje een strijd tussen de gezusters Valerie en Patricia die ieder een superteam hadden gevormd.
Na dat zuivere uur van pure beweging gingen we lekker in ons eigen lokaaltje aan de knutsel. We gingen Olaf de sneeuwpop maken. Ondanks dat we genoeg ruimte hadden besloten jullie om toch knus bovenop elkaar te gaan zitten, maar het moet gezegd, daar kwamen wel de mooiste sneeuwpoppen uit voort. Sommige welpen gaven Olaf ook een klein Be Pals dasje, écht kikke !
Tussendoor kon je ook je zelfversierde minikerstkoektrommeltje vullen met zoveel kerstkransjes als je maar op kon en dat waren er héél veel. Eigenlijk was het een lopend buffet met kerstkoekjes…..
We sloten af met een spel dat De Woudwachters al twaalf jaar spelen op de laatste opkomst van december en dat was het spel “Van Bedelaar tot Keizer”. Als je de bal ving mocht je op de plek blijven staan, maar als je hem niet ving, werd je de nieuwe Bedelaar en schoof de bedelaar dus weer een stukje op naar de plek van De Keizer. Je kon echter ook door een “Fopbal” je plek verliezen.
Bij het sluiten wensten we elkaar allemaal Prettige Feestdagen met Olaf onder de eigen kerstboom.