De Nieuwjaars Opkomst.

15 januari 2022.
De Nieuwjaars Opkomst.
De Nieuwjaars opkomst was dit jaar geen Groepsgebeurtenis, maar toch hadden we een supergave tijd, want we mochten weer het bos in !
We begonnen met “ Vossenjacht “. Iedereen kreeg een enveloppe met daarin een kaartje van een Vos of een Jager. Dan moest je je goed verstoppen en wachten op het fluitsignaal. Als je de fluit hoorde mocht de enveloppe open. Als je een Jager was, kwam je terug naar de start en als je Vos was, moest je verstopt blijven. Er waren steeds drie jagers en die werkten heel goed samen, maar toch konden ze Eniko niet vinden. Dit keer mocht je ook met z’n tweetjes verstoppen en daar maakten jullie goed gebruik van. Explorers Vayu en Lucas, die een keer kwamen helpen, dachten dat jullie niet de bomen in durfden, maar al gauw zagen ze Levi en Marilia hoog in een boom.
Als je gevonden was vermaakten jullie je met de nieuwe Oranjeballen, waarbij ook nieuweling Gelani lekker mee deed.
Na twee potjes wilden jullie eigenlijk nóg een potje spelen, maar dit keer was het toch écht tijd voor het spel van Valerie. Lucas en Vayu hadden op de zandvlakte alle gaten mooi dichtgemaakt zodat we een splinternieuw spel konden spelen. Vijf welpen kregen een schild en de andere kinderen moesten die dan afgooien. Uiteraard was het schild er om de ballen af te weren en dat ging heel goed.
Welpen met schilden werkten af en toe samen om een Romeinse legerformatie te maken, maar ook de gooiers gingen steeds beter samenwerken. De allerbeste welp was toch wel Tudor, want zelfs met de hulp van de leiding kregen wij hem niet af.
Na dit spelletje was iedereen wel toe aan een Brinky en daarna sjeesden we door het bos naar het clubhuis. De opkomst was nog niet voorbij, want nu was het tijd voor een onvervalste krukjesrace.
Je kreeg twee krukjes en dan moest je steeds de één voor de ander zetten om voor uit te komen.
We zagen verschillende technieken en spannende races én spectaculaire sprongen over de finish.
Het was écht super !